Є багато рецептів приготування раків: варені в пиві, з овочами, з вином і т. д. Пропоную простий рецепт ароматних варених раків з додаванням у воду тільки часнику, лаврового листа і солі.
Інгредієнти
-
1 кг.
— раки
-
10 зубчиків
— часник
-
4 шт.
— лавровий лист
-
1 ч. л.
— сіль
Рецепт приготування
Живих раків ретельно промиваємо зі щіткою під холодною проточною водою.
Для приготування раків в каструлю вливаємо 3 літри води, додаємо очищені зубчики часнику, лавровий лист, сіль і доводимо до кипіння.
Підготовлені раки викладаємо в каструлю, прикриваємо кришкою і варимо на середньому вогні 5-10 хвилин, поки не стануть червоними.
Раки знімаємо з вогню, накриваємо кришкою і залишаємо на 30 хвилин.
Готові смачні раки викладаємо на тарілку і відразу подаємо. Приємного апетиту!