Відмінний рецепт свинячих нирок, тушкованих зі сметаною і цибулею.
Інгредієнти
-
4 шт.
— свинина (нирки)
-
5 шт.
— цибуля ріпчаста
-
300 гр.
— сметана
-
3 ст. л.
— оцет (винний)
-
1 ст. л.
— мука
-
3 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Щоб видалити запах, свинячі нирки заливаємо водою на 2 години і кожні 20 хвилин міняємо на чисту.
Розрізаємо нирки навпіл і коротким ножем видаляємо білі прожилки.
Нарізаємо підготовлені свинячі нирки шматочками, очищений ріпчасту цибулю — півкільцями.
У маслі обсмажуємо підготовлені півкільця цибулі, додаємо нарізані нирки, оцет, борошно і одну чашку води. Тушкуємо нирки на повільному вогні 10 хвилин. Потім до нирок додаємо сметану, сіль і багато чорного перцю. Тушкуємо нирки до готовності 25 хвилин.
Готові ароматні нирки тушковані подаємо з картопляним пюре. Приємного апетиту!