Відмінний рецепт найсмачнішої тушкованої курки з солодким перцем. Смак запеченого перцю додає курці неповторний аромат.
Інгредієнти
-
800 гр.
— курка (4 шт. стегна)
-
4 шт.
— перець (болгарський)
-
1 шт.
— ріпчаста цибуля (великий)
-
1 шт.
— помідори
-
5 зубчиків
— часник
-
1 ст. л.
— томатна паста
-
1 шт.
— лавровий лист
-
3 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— чебрець (мелений)
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Чисті цілі перці викладаємо на деко і відправляємо в розігріту духовку до 200 градусів, поки перці не підсмажаться. Потім перевертаємо і запікаємо з іншого боку, перці можуть трохи підігріти. Загальний час близько 10 хвилин. Викладаємо запечені перці в миску і накриваємо ще на 10 хвилин, потім легко знімаємо шкірку.
Курячі стегна промиваємо, посипаємо сіллю, перцем, чебрецем (можна додати трохи перцю чилі), викладаємо в гаряче масло й обсмажуємо швидко з 2-х сторін. Викладаємо на тарілку.
В олії після курки обсмажуємо нарізану цибулю до золотистого кольору, додаємо подрібнений часник і смажимо 15 секунд. Додаємо томатну пасту і смажимо 2 хвилини.
Вливаємо в обсмажену цибулю з томатною пастою 150 мл води, додаємо лавровий лист, сіль і мелений перець.
Викладаємо в ароматний томатний соус підготовлені курячі стегна і тушкуємо накритими на повільному вогні 40 хвилин.
Через 40 хвилин тушковані стегна прибираємо з соусу, додаємо нарізану запечений перець і тушкуємо 15 хвилин.
Викладаємо назад стегна в соус з перцем і тушкуємо курку ще 5 хвилин.
Ароматні тушковані стегна подаємо з улюбленим гарніром і поливаємо зверху соусом з перцем. Приємного апетиту!