Класичний рецепт ароматної безе з декількома краплями рожевого харчового барвника в оригінальній подачі.
Інгредієнти
-
2 шт.
— куряче яйце (білки)
-
125 гр.
— цукор (½ склянки + 5 ч. л.)
-
1/2 ч. л.
— ванільний екстракт
-
2-3 краплі
— харчовий барвник (рожевий)
Рецепт приготування
Для приготування красивого безе ставимо за духовку на 90 градусів.
Додаємо яєчні білки, цукор, ванільний екстракт в миску і ставимо на водяну баню. Нагріваємо заготовку для безе, помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться. Між пальців протираємо суміш, щоб зрозуміти, що цукор повністю розчинився.
Збиваємо підготовлену суміш міксером близько 7 хвилин, поки суміш не буде щільно триматися на лопатях міксера. Додаємо в підготовлену заготовку для безе кілька крапель рожевого харчового барвника і акуратно перемішуємо.
На деко викладаємо папір для випічки і закріплюємо краю невеликою кількістю безе.
Викладаємо підготовлену рожеве безе в кондитерський мішок з насадкою «зірка» і, починаючи з середини, формуємо спіраль (троянду).
Відправляємо красиве безе в духовку і підсушуємо близько 3 годин, поки ароматне безе не стане хрустким. Остуджуємо смачні трояндочки з безе і подаємо. Приємного апетиту!