Тісто для піци. 6 рецептів приготування тіста для піци

Перше, щоб спекти піцу, треба правильно зробити тісто для піци. В даний час піца у нас настільки поширена, що навіть малеча знає про неї. І здавалося б, ну що там особливого? Розкатав корж, поклав туди все, що завалялося в холодильнику, та в піч. Ні, не так все просто. Продукти всі повинні бути наисвежайшие, а тісто самий головний інгредієнт.

Коли в наших саморобних пекарнях, в перші роки перебудови почали робити піци, саме робити, а не піч, це було тісто пожаренное з ковбасою. І лише в наш час з’явилися піцерії і багато дізналися що таке справжня піца.

Як приготувати тісто для піци. Покрокові рецепти з фото

Ми з вами спочатку навчимося готувати тісто у двох рецептах я покажу як готувати піцу, якщо вам сподобається напишіть в коментарях, я присвячу ще одну статтю про те, як готувати піцу.

Меню:

  1. Тісто без дріжджів для піци
  2. Тісто дріжджове для піци
  3. Рецепт тіста для піци
  4. Відео — Тісто класичне для піци
  5. Тісто швидке для піци
  6. Відео — Тісто для піци на кефірі
  1. Тісто для піци без дріжджів

Інгредієнти:

  • Борошно — 2-3 склянки
  • Яйце — 1 шт.
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Розпушувач — 1 ч. л.
  • Масло рослинне — 20 р.
  • Вода — 200 мл

Приготування:

1. У глибоку чашку розбиваємо яйце, додаємо чайну ложку цукру, чайну ложку солі.

2. Все перемішуємо, щоб розчинилися сіль і цукор.

3. Додаємо рослинне масло, в принципі можна взяти будь-рафінована, але рідний інгредієнт, це оливкова. Олії додаємо одну повну столову ложку та ще трохи, менше чверті ложки. Перемішали.

4. Сюди ж додаємо склянку води. Вода повинна бути теплою, трохи тепліше кімнатної температури. Все перемішуємо і поки відставляємо в сторону.

5. Починаємо готувати тісто. Підготували стільницю, де будете замішувати тісто. Два склянки борошна просіваємо на підготовлену поверхню гіркою.

6. У борошно додаємо чайну ложечку розпушувача. Трошки вмішуємо його в борошно. Зверху в гірці борошна робимо невелике поглиблення.

7. Беремо підготовлену суміш яйця з водою і починаємо дуже маленькими частинами вливають суміш в борошно, відразу вмішуючи суміш в борошно і продовжуючи дуже повільно і поступово вливати яєчну суміш, поки не увіллєте всю суміш і у вас повинно вийти тісто, поки ще не вимішане, шматками. Та й борошна навколо нього ще багато.

8. Далі тісто вимішуємо руками. Підгрібаючи і залучаючи борошно в тісто вимішуємо довго, поки не залишиться борошна під тестом, але і після цього тісто ще треба вимішувати хвилин 5.

Все у вас повинно піти хвилин мінімум 10, а то й 15. Ну ось, тепер тісто готове. Воно вийшло досить щільне, але м’яке. До рук воно не повинно липнути. Якщо липне, посипте трохи борошном робоче місце і ще раз промесите.

9. Тепер робимо з тіста такий «батон шинки».

10. Ділимо його на 2 або 3 частини. В залежності від того, якої величини у вас форма для піци.

11. Якщо ви будете робити тільки одну піцу, то залишайте один шматок тіста, а решта покладіть в целофановий мішок і приберіть в холодильник або навіть в морозильник, якщо не на один день. Вони абсолютно не втратить своїх властивостей.

12. Спочатку з решти шматка тіста, руками ліпимо корж.

13. Зробили невелику коржик і продовжуємо розкачувати качалкою в лист необхідної товщини і величини.

14. Форму для випічки піци, у нас це сковорода, змащуємо олією і викладаємо у форму наше розкатане тісто для піци.

15. Тісто розтягуємо по сковороді, загинаючи трохи краю вгору на бічні стінки сковороди. Ну ось тісто ми з вами приготували. Ну давайте вже зберемо піцу, не пропадати ж тесту.

Збираємо піцу для запікання

16. Включаємо духовку на стандартні для піци 200°, все залежить від начинки. Чим більш соковита у вас начинка, тим довше буде випікатися піца, і тим нижче температуру треба ставити, але не менше 180°. Якщо у вас буде суха начинка, можна ставити і 220° і 240°.

17. Продукти в піцу можна, звичайно, брати будь-які, аби вони поєднувалися. Ми беремо томатний соус, змащуємо їм тісто. Можете взяти майонез.

18. Посипаємо нарізаною соломкою ріпчастою цибулею.

19. Викладаємо нарізані кружечками мариновані огірки.

20. Наступний шар також нарізана кружечками напівкопчена ковбаса.

21. Закриваємо всі кружечками сиру моцарелла. Начинка готова. Ставимо нашу піцу в попередньо розігріту духовку.

22. Стежимо за краєчками тесту визирають з начинки. Як тільки тісто початок золотитися, піца готова. Начинка у нас буде готова завжди, тому що вона з готових продуктів. Так що дивіться за тестом.

23. Хвилин через десять додаємо вогонь до 210° і дивимося на тісто.

24. Все тісто зазолотилось, піца готова. Виймаємо з духовки.

Нарізаємо ножем для піци на шматки, ось така вона в нас вийшла гарна і смачна.

Приємного апетиту!

  1. Дріжджове тісто для піци

Інгредієнти:

Для піци діаметром 30 див.

  • Вода — 100 р.
  • Борошно — 1,5 склянки
  • дріжджі — 1 ч. л.
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Олія оливкова, можна взяти будь-яку рослинну, не рафінована рослинна — 2 ст. л.

Приготування:

1. Теплу воду, трохи тепліше кімнатної температури, налити в глибоку чашку. Додати дріжджі і цукор. Розмішати і відставити, поки дріжджі активуються.

2. Пройшло 15 хвилин, дріжджі стали пузиритися, це означає, що дріжджі хороші.

3. Додаємо сіль.

4. Вливаємо олію.

5. Починаємо потроху додавати борошно, весь час розмішуючи борошно з водою. Розмішали трохи, додали борошна ще і так 3-4 рази.

6. У вас повинно вийти поки навіть ще не тісто, а окремі шматочки борошна склеєні водою. Але ви повинні наполегливо продовжувати заважати, підбираючи борошно з країв в тісто.

7. Коли у вас вийде щось схоже на тісто, ви можете починати вимішувати тісто далі руками.

8. Вимішуючи руками, також підбираєте борошно з країв, вмішуючи її в тісто.

9. Вимішуємо до тих пір, поки вся мука в чашці втрутиться в тісто і тісто перестане прилипати до рук.

10. Наше тісто практично готове.

Накриваємо тісто харчовою плівкою і даємо настоятися 15-30 хвилин.

Ну ось можете починати пекти піцу. Ви вже знаєте як це робити. Інгредієнти по вашому смаку.

Піч з настроєм! Є з задоволенням!

Приємного апетиту!

  1. Рецепт тіста для піци

Інгредієнти:

  • Вода — 300 мл
  • Борошно — 500 р.
  • Масло рослинне — 50 мл
  • Сіль — щіпка
  • Цукор — щіпка
  • Дріжджі — 1 пакетик 12 р.

Приготування:

1. Виливаємо воду в глибоку чашку, вода повинна бути теплою, трохи тепліше кімнатної температури. Додаємо туди половину рослинного масла і починаємо потроху підсипати у воду борошно. Трохи більше половини борошна (або менше половини, залежить від того, яка у вас мука).

2. Замішуємо тісто трохи рідший, ніж на оладки. Бажано щоб тісто було без грудочок. Якщо будуть маленькі грудочки, нічого страшного. Тісто посолити і поки відкладаємо в сторону.

3. Дріжджі висипаємо в яку-небудь чашку поменше, додаємо чайну ложку цукру.

4. В дріжджі потрошку, спочатку навіть можна ложкою, додати теплої води і весь час перемішуємо. Повинна вийти однорідна маса.

5. Обов’язково треба додати ложку борошна, щоб дріжджі вже починали працювати з борошном і все ретельно перемішати.

6. Виливаємо дріжджову суміш в тісто приготоване раніше.

7. Починаємо досипати частинами борошно, але не всю. Приблизно половину від решти.

8. Перемішуємо тісто розбиваючи всі грудки, до однорідності. Тісто має вийти як на оладки, навіть трохи густіше. Відставити тісто у бік хвилин на 10-15. Щоб трошки побродило і підійшло.

9. Коли тісто підійде, ще раз добре перемішуємо. Тісто вистоялося, з’являються бульбашки при перемішуванні.

10. Решту борошна висипаємо на підготовлену поверхню і викладаємо в неї наше тісто.

11. Тепер всю цю муку обволікає в тісто.

Продовжуємо вимішувати тісто

12. Починаємо вимішувати.

13. У нас було 500 р. борошна, треба щоб вона вся була вмешена в тісто. Перевіряємо тісто, якщо воно ще липне до рук, то треба додати ще трохи борошна і вимісити. Це буде вже більше ніж 500 р., але на жаль, борошно скрізь різна, від цього багато залежить. А те, що ви додасте трохи більше, нічого страшного.

14. Рослинне масло виливаємо на робочу поверхню.

15. Все наше тісто обвалюємо в маслі з усіх боків

і намагаємося вмішати масло в тісто.

16. Масло вмешали, тісто до рук не липне, туге. Трохи посипаємо поверхню борошном, кладемо на борошно тісто, зверху тісто теж посипаємо борошном і залишаємо відпочити хвилин на 10-15.

Все, через 15 хвилин наше тісто повністю готове, можете пекти піцу.

Приємного апетиту!

  1. Відео — Тісто для піци — класика

  1. Тісто для піци швидко

Інгредієнти:

  • Борошно — 3 склянки без гірки (обсяг склянки — 250 мл)
  • Вода — 1 стакан
  • Мед — 1 ч. л.
  • Дріжджі миттєві — 4 р.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Оливкова олія — 1 ст. л.

Приготування:

1. Борошно просіваємо в миску, в якій будемо готувати тісто.

2. Чверть склянки води відливаємо в іншу склянку. Вода повинна бути теплою.

3. В стакан, в який вилили воду, додаємо чайну ложечку меду і сухі дріжджі. Взагалі-то ці дріжджі додають у борошно. Ми додамо їх у воду з медом для їх активації.

4. Відставляємо в бік хвилин на 10-15, до появи пінної шапочки. В решті воді розводимо чайну ложку солі. За рахунок того, що ми розвели дріжджі в медовому розчині, вони активуються і процес підйому тесту піде дуже швидко.

5. У борошні робимо поглиблення і вливаємо туди солону воду і розведені дріжджі.

6. Додаємо столову ложку оливкової олії.

7. Замішуємо тісто. Оскільки борошно скрізь різна, вам може знадобитися ще трохи води. Поставте поруч склянку води і потрошку можете додавати. Нам знадобилося десь пару ложок. Тісто має бути туге, але не сухе.

8. Наливаємо трішки олії на дно чашки, в якій працюємо з тестом і змастимо миску.

9. Місимо тісто до гладкого однорідного стану. Тісто виходить щільне не липке.

10. Тісто округляємо. Кладемо в миску змащену.

11. Закриваємо тісто вологим рушником, але не мокрим, тобто його треба намочити і добре віджати. Ставимо тісто в тепле місце. Я вмикаю лампочку в духовці і ставлю туди. І там стає тепло. Ви можете чимось накрити.

12. Через 30 хвилин дістаємо тісто. Подивіться воно вже підійшло. Це результат того, що в тісто додали хороші дріжджі на медовому розчині.

13. Тісто викладаємо на робочий стіл, його обомнем і вымесим ще 2-3 хвилини. Потім тісто знову округлимо і приберемо в тепло ще хвилин на 10. Потім його буде простіше розділити.

14. Тісто ділимо, подивіться яке воно пузырчатое, смачне у нас всередині.

15. З такої кількості тіста вийде 4 піци діаметром приблизно 24 див. Кожну частину тіста округляємо, для цього збираємо краї тіста до центру, до утворення гладкої поверхні. Шов підкочуємо.

16. Подкатанное тісто закриваємо вологим рушником і залишаємо відпочити ще приблизно 15 хвилин.

17. Через 15 хвилин відкриваємо тісто і спочатку розтягуємо трохи руками. Майстри кажуть що треба розтягувати руками до отримання готової коржі, але нам, я думаю, буде зручніше зробити це качалкою.

18. Беремо одну частину тіста, інші закриваємо поки мокрим рушником і розкочуємо качалкою його до тонкого кола. Потім беремо наступний і т. д. Розкатане тісто накриваємо мокрим рушником.

Запікаємо тісто

19. Все наше тісто повністю готове для запікання. Тепер все як зазвичай, викладаємо начинку і запікаємо. Шматок розкатаного тіста викладаємо на папір для випічки, злегка розтягуємо руками і змащуємо оливковою олією. Масло створить бар’єр між начинкою, яка у нас досить волога і тестом.

20. Намазуємо тісто томатним соусом.

21. Кладемо трохи нарізаної цибулі, трохи бекону.

22. Викладаємо нарізаний кубиками сир моцарелла, нарізані кружечками помідори.

23. Зверху викладаємо нарізані колечками оливки і тертий сир пармезан.

24. Прямо на папері укладаємо піцу на гарячий деко.

25. На самому початку печемо піцу в нижній частині духовки. У нас повинен пропектися тістовій корж, але начинка не повинна згоріти.

26. Сир у нас розплавився, низ запікся, ставимо деко вище. Останні 2 хвилини печемо піцу в середині духовки.

У загальній складності піца печеться приблизно 5-8 хвилин при температурі 230°-250° С.

Мені дуже подобається цей рецепт. Тісто в піці виходить тонке, м’яке. Готується досить швидко. На все йде трохи більше години.

Смак піци дивовижний. Піца готова. Красотища!

Приємного апетиту!

  1. Відео — Тісто для піци на кефірі

Приємного апетиту!