Сирний чізкейк

Самий смачний, ніжний і неймовірно красивий Сирний чізкейк з чорницею. Тут детальний рецепт з покроковими фото. Заходьте, готуйте!

Всім привіт! І знову пишу черговий рецепт на ваше прохання. На цей раз стаття буде про самий красивий класичний Сирний чізкейк без випічки або з іншого холодний чізкейк. Це насправді дуже смачний, ніжний, просто повітряний десерт на основі сиру і з ароматом і смаком ягід.

У такий чізкейк можна додати будь-які ягоди, які є у вас в наявності. До того ж згодяться як заморожені, так і свіжі. Або при бажанні, замість ягід, використовуйте ягідне варення або пюре. Я буду готувати його з замороженої чорниці, а для прикраси візьму трохи свіжих ягід лохини.

Для того, щоб приготувати Сирний чізкейк не потрібно ніяких особливих умінь. Незважаючи на те, що з вигляду може здатися, ніби робити такий десерт дуже складно і довго. Насправді часу йде зовсім небагато — приблизно 1 годину, так як він готується без випічки.

На моєму сайті є рецепт дуже смачної класичного чізкейк Нью-Йорк. Він готується як раз з випічкою. При бажанні ви можете заморочити). У цій статті я розміщу його фото, подивіться. Або переходьте за посиланням у назві і готуйте в своє задоволення — запевняю вас, результат буде чудовий.

Але, повернемося до нашого Творожному чізкейк. Його рецепт, як зазвичай, я напишу з усіма подробицями, вам же залишиться просто повторити за мною. І в результаті ви і ваша сім’я будете насолоджуватися ніжним, легким та неймовірно смачним десертом.

Отже, як зробити смачний Сирний чізкейк з ягодами в домашніх умовах — простий рецепт покроково з фото.

Продукти:

  1. печиво — 200 г
  2. масло 82,5% — 100 г
  3. м’який сир будь-якої жирності — 500 г
  4. сметана жирність від 20 % — 500 г
  5. вершків будь-якої жирності — 200 г
  6. цукор — 400 г
  7. чорниця (або будь-яка інша ягода) — 200 гр
  8. желатин — 20 гр (листовий) або 15 гр (гранульований)

Примітка:

  • Листової желатин і гранульований мають не однакову силу. Тому пропорції, зазначені в списку інгредієнтів, різні.
  • Сир для чізкейку купуйте максимально м’який, який знайдете, а краще пастоподібний. Якщо все ж у вас сир великими крупинками і твердуватий — тоді заздалегідь подрібніть за допомогою блендера, м’ясорубки або протріть через металеве сито.

Готуємо Сирний чізкейк

В першу чергу промийте ягоду під проточною водою, струсіть зайву воду, покладіть в блендер і перетворити на пюре за кілька секунд. Якщо немає блендера, тоді скористайтеся м’ясорубкою. Готове ягідне пюре поки відставте в бік.

Далі потрібно печиво подрібнити в крихту за допомогою блендера або качалки і щільного пакета.

Вершкове масло, якщо воно холодне, трохи підігрійте в мікрохвильовці, після додайте в крихти з печива. Грунтовно перемішайте до повного об’єднання і поки теж відставте в бік.

Тепер приготуємо форму для нашого чізкейку. Найкраще підійде кільце без дна. Встановіть його на підкладку або плоску тарілку, усередині кільця помістіть ацетатную стрічку і закріпіть її защібкою.

Після чого пересипте на дно цієї конструкції відразу всю вологу крихти з печива. Добре розрівняйте і грунтовно утрамбуйте. У вас повинна вийти щільна рівна основа як на фото нижче. Тепер поставте її в морозильну камеру разом з підкладкою хвилин на 30.

Начинка для сирного чізкейку

Желатин перекладіть в миску і залийте холодною водою. Якщо у вас листової желатин, то кількість води не має значення, головне, щоб вона повністю покрила желатин. Якщо желатин гранульований — тоді співвідношення таке: на 15 грам желатину 90 грам холодної води.

Тепер сметану, подрібнений або пастоподібний сир і цукор скласти в чашу для збивання і збити міксером до пишноти (2-3 хвилини).

Далі вершки підігрійте до дуже гарячого стану, але не кип’ятіть. Можна розігріти в каструлі на плиті або скористатися мікрохвильовою піччю.

Після набряклий желатин з’єднайте з гарячими вершками. Якщо у вас листової желатин — то його попередньо треба віджати, щоб стекла зайва вода. Гранульований желатин віджимати не треба.

Тепер дуже добре перемішайте, можна пробити заглибним блендером. Якщо грудочки желатину не всі розчинилися в гарячих вершках — тоді процідіть суміш через велике сито.

Вершки з желатином поки відставте в бік.

Зараз візьміть ще одну глибоку чашку і відлийте в неї ⅓ частина суміші з сиру, сметани й цукру. Після в цю ж чашку налити всі ягідне пюре. В результаті у вас вийде дві глибокі чашки з різною начинкою, як на фото нижче.

Тепер у кожну чашку з начинкою перелийте по ½ частини суміші вершків і желатину. Потім перемішайте все спочатку в чашці з білою начинкою, потім з кольоровою.

Отже, зараз у вас є дві чашки з різною начинкою і заморожена основа для чізкейку.

Збираємо Сирний чізкейк

Тепер в самий центр піщаної основи обережно викладаємо 4-5 столових ложок білого крему. Він повинен залишитися в центрі, розподіляти по поверхні не треба.

Після обережно викладаємо 4-5 столових ложок кольорового крему точно в центр білої начики.

Далі повторюйте ці дії, викладаючи по черзі однакову кількість начинки в центр попередньої. І так продовжуйте до останньої ложки крему. Перемішувати або розрівнювати не можна!

У підсумку, порція за порцією і у вас вийде приблизно також, як у мене, (дивіться на фото нижче).

Залишилося намалювати на нашому чізкейк візерунок, схожий на гарну павутинку.

З допомогою дерев’яної шпажки або зубочистки проведіть 4 смужки від центру до краю так, щоб у вас вийшло між ними 4 однакових сектора. Тепер, кожен з них розділіть навпіл, провівши промінчики теж від центру до краю.

В результаті вийшло 8 секторів. Далі розділіть кожен з них ще на 2 частини, провівши смужки від краю до центру. Якщо ви все зробили правильно, то у вас вийде приблизно так як у мене.

Зараз поставте ваш тортик в холодильник для стабілізації до повного застигання начинки. На це піде не менше 5 годин.

після потрібного часу дістаньте чізкейк з холодильника, звільніть від кільця, обережно зніміть стрічку.

В принципі, чізкейк готовий і в такому вигляді його можна розрізати на порції і подавати до столу.

Або, при бажанні, додайте зверху трохи свіжих ягід і посипте цукровою пудрою.

Подивіться, який ніжний, легкий, практично повітряний він всередині!

Зберігати Сирний чізкейк потрібно в холодильнику в закритій коробці або під ковпаком. Подавати до столу холодним.

А це фото обіцяного Чізкейку Нью-Йорк — він чудовий, правда?!

Приємного апетиту і смачних вам десертів!