Відмінний рецепт приготування дуже смачної свинячої відбивної з вершковим соусом.
Інгредієнти
-
2 шматки
— свинина (вирізка)
-
1 шт.
— куряче яйце
-
1/3 склянки
— мука
-
1/3 склянки
— сухарі (панірувальні)
-
4 ст. л.
— рослинна олія (оливкова)
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
Для соусу
-
1 склянка
— вершки
-
1 ст. л.
— мука
-
30 гр.
— вершкове масло
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Викладаємо шматок свинини на обробну дошку, покриту плівкою. Накриваємо м’ясо зверху плівкою і добре відбиваємо (товщина 1,5 — 2 див). Посипаємо відбиту свинину з усіх сторін сіллю і перцем.
Яйце збиваємо в невеликій мисці, борошно сухарі висипаємо на окремі тарілки.
У сковороді на середньому вогні розігріваємо оливкову олію. Шматок свинини обвалюємо в борошні, потім відправляємо в яйце і ще обвалюють у панірувальних сухарях. Відправляємо відбивні в сковороду і обсмажуємо з обох сторін за 5-7 хвилин до золотистої скоринки.
Соус: на розігріту сковороду виливаємо вершки, додаємо вершкове масло, кип’ятимо і додаємо одну столову ложку без горба борошна, приправляємо перцем і сіллю. Варимо на повільному вогні, поки соус не загусне.
На тарілку викладаємо відбивну, поруч наливаємо вершковий соус, прикрашаємо зеленню і подаємо.
Приємного апетиту!