Свиняча відбивна з вершковим соусом


Відмінний рецепт приготування дуже смачної свинячої відбивної з вершковим соусом.

Інгредієнти

  • 2 шматки

    — свинина (вирізка)

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 1/3 склянки

    — мука

  • 1/3 склянки

    — сухарі (панірувальні)

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія (оливкова)

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Для соусу

  • 1 склянка

    — вершки

  • 1 ст. л.

    — мука

  • 30 гр.

    — вершкове масло

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Викладаємо шматок свинини на обробну дошку, покриту плівкою. Накриваємо м’ясо зверху плівкою і добре відбиваємо (товщина 1,5 — 2 див). Посипаємо відбиту свинину з усіх сторін сіллю і перцем.


    Яйце збиваємо в невеликій мисці, борошно сухарі висипаємо на окремі тарілки.

    У сковороді на середньому вогні розігріваємо оливкову олію. Шматок свинини обвалюємо в борошні, потім відправляємо в яйце і ще обвалюють у панірувальних сухарях. Відправляємо відбивні в сковороду і обсмажуємо з обох сторін за 5-7 хвилин до золотистої скоринки.


    Соус: на розігріту сковороду виливаємо вершки, додаємо вершкове масло, кип’ятимо і додаємо одну столову ложку без горба борошна, приправляємо перцем і сіллю. Варимо на повільному вогні, поки соус не загусне.

    На тарілку викладаємо відбивну, поруч наливаємо вершковий соус, прикрашаємо зеленню і подаємо.

    Приємного апетиту!