Суші — рецепти приготування в домашніх умовах

5. Суші-онігірі (вид суші) з креветкою і кунжутом

Цей рецепт один з найпростіших і найдоступніших. Заміною креветкам може послужити й інша начинка – риба, чука, ікра або овочі на ваш смак. Спробуйте!

Інгредієнти:

  • 230 грам рису;
  • 50 грам очищених готових креветок;
  • 2 чайні ложки рисового оцту;
  • Чверть чайної ложки солі;
  • Насіння кунжуту обсмажені;
  • Норі на смак.

Приготування:

1.Старанно промити рис, до прозорості рідини. Тепер його потрібно перекласти в каструлю з товстим дном (наприклад, казан) і залити водою у співвідношенні 1:2. Тобто на 230 грам рису знадобиться 460 грам води.

2.Довести до закипання. Потім накрити кришкою і варити 15 хвилин на мінімальній потужності. Зняти з вогню, накрити вафельним рушником, а зверху кришкою. Залишити ще на 15 хвилин.

3.В оцті перемішати сіль, до її розчинення. До рису додати оцет, перемішати і дати настоятися хвилин п’ять.

4.Коли рис охолоне, скачати з нього кулю або надати форму трикутника. Добре ущільнити, щоб він не розвалювався. У середині зробити отвір і занурити туди креветку. «Заховати» її, взявши ще трохи рису і налепив його на суші.

5.Зверху онігірі покрити смужкою з водоростей норі. Посипати кунжутом.