4. Домашні суші зі скумбрією
Цей рецепт дуже простий і для нього вам знадобляться найпростіші продукти. Не потрібно бігати по магазинах у пошуках «спеціальної» риби і рису. Рибку ви можете взяти будь-яку свіжу. В даному випадку, це скумбрія. Рис підійде звичайний круглий, який продається в будь-якому магазині.
Інгредієнти:
- 200 грам рису круглозерного;
- Сіль на смак;
- Одна свіжа скумбрія;
- Вода – 250 мілілітрів;
- Норі (за бажанням);
- Рисовий або яблучний оцет – 2 столові ложки для рису і стакан для риби;
- Цукровий пісок – 2 столові ложки.
Приготування:
1.Рибу потрібно обробити на філе. Для цього спочатку потрібно видалити голову і хвіст. Зробити надріз на спинці і розділити її на 2 частини. Використовуйте спеціальний гострий ніж. Після того, як ви приберете всі кісточки, покладіть філе в миску.
2.Філе повинно лежати м’якоттю вгору, одним шаром. Посипати його сіллю, щоб воно було повністю нею покрита. Обтягнути миску плівкою і прибрати в холод мінімум на 4 години.
3.Рис промити дуже старанно. Спочатку це можна робити в мисці, часто зливаючи воду і наливаючи нову. Потім краще робити це в друшляку, щоб переконатися, що вода після крупи залишається прозорою. Потім залишити його на друшляку на годинку, щоб він трохи обсох.
4.Перекласти рис у каструлю. Буде краще, якщо ви виберете товстостінну посуд. Залити водою і дочекатися скипання. Після цього, зменшити полум’я до мінімуму і варити під кришкою, не помішуючи, хвилин 11-12. Але і після цього рис ще не готовий до використання. Його потрібно зняти з плити і залишити, не відкриваючи кришки і не перемішуючи, на чверть години.
5.В окремому посуді змішати 2 столові ложки оцту і стільки ж води. Всипати цукор і чайну ложку солі. Все старанно перемішати до зникнення піщинок.
6.Перекласти рис в миску, залити оцтову суміш і старанно перемішати. Перед використанням, потрібно остудити масу.
7.З риби прибрати сіль і залити склянкою яблучного оцту (3%).Залишаємо на півгодини.
8.Нам знадобиться глибока, невелика миска. Викласти на дно і внутрішні стінки харчову плівку, з запасом. Рибку дістати з оцту, зняти шкірку і, якщо залишилися, видалити кісточки. Викласти вгору м’ясом. Покрити рисом, ущільнити шар.
Вирізати лист норі відповідного розміру і покласти зверху. Накрити кінцями плівки і добре ущільнити. Поставити зверху якусь дощечку або брусок, щоб він не стояв на бортах посуду, а покривав сам рис з норі. Встановити на нього гніт. Наприклад, банку з заготовками або водою. Залишити на 3-5 годин на холоді.
9.Дістати з холодильника. Відкрити плівку і поставити зверху дошку. Перевернути посуд і прибрати її. З майбутніх суші прибрати всю плівку. Нарізати дуже гострим ножем, змоченим в прохолодній воді на порційні шматочки.