Суші — рецепти приготування в домашніх умовах

2. Як варити рис для суші

Щоб ваші суші або роли вийшли дуже смачними не достатньо тільки вибрати начинку і придбати норі. Дуже важливо правильно підготувати рис – це 80% успіху. Він повинен бути досить розсипчастим, але, при цьому, доваренным і клейким. Але і в кашоподібний стан перетворювати його не можна.

Якщо ви зібралися готувати суші, то підготуйте рис за цим рецептом. Він найпростіший і найдієвіший з усіх, які я пробувала на ділі.

Інгредієнти:

  • 2 склянки круглого рису (місткістю по 250 мл);
  • 600 мл води (2 таких же склянки + 100 мілілітрів);
  • Чверть листа норі;
  • 120 мілілітрів 3% рисового оцту;
  • 10 грам солі;
  • Грам 40 цукрового піску.

Приготування:

1.Один з головних секретів ідеальної основи для суші – старанно промити рис. Робіть це до тих пір, поки вода з нього не почне стікати максимально чиста, без каламутності.

2.Чистий рис перекласти в каструльку для варіння. Залити прохолодною водою. Встановити на максимальній потужності полум’я і дочекатися скипання. Після чого, потужність зменшити до мінімальної і прикрити кришкою. Варити 10 хвилин, не піднімаючи кришки і не розмішуючи.

Для якісного приготування рису краще використовувати товстостінну посуд. Так він не пригорить і краще провариться.

3.Через 10 хвилин зніміть каструлю з плити. Перемішувати не треба. Залиште під кришкою ще на 15 хвилин. Можна накрити при цьому каструлю теплим рушником. Тільки не робіть це поблизу відкритого вогню! За цей час рис ще настоїться, стане м’якше і більш розсипчасті.

4.У сотейнику або невеликій каструльці змішати оцет, цукровий пісок і сіль. Чверть норі порвати на 4-6 частини і також надіслати сюди. Встановити на плиті соус і прогріти до температури приблизно 60 градусів. Потрібно постійно помішувати. Так швидше розчинятися піщинки, а водорості віддадуть оцту свій аромат.

5.Рис тепер можна перемішати і перекласти в іншу миску, щоб він швидше охолонув. Залити рис процідженим соусом з оцту і водоростей. Старанно перемішати. Після того, як маса охолоне, можна приступати до приготування суші або ролів.