1. Як приготувати гункани (спайсі) — Рецепт приготування суші
Гункани – це різновид суші. В якості основи виступає грудочку рису, обгорнутий спеціальними водоростями для ролів – норі. В якості начинки можна використовувати рибку, гриби, овочі, ікру і так далі. Спробуйте приготувати їх за цим рецептом. Вам сподобається!
Інгредієнти на одну штуку:
- 25 грам відвареного рису;
- Одна королівська креветка (або будь-яка інша начинка);
- Спайсі-соус (гострий японський соус) або горіховий (також ви можете використовувати й інші соуси, які підходять до суші і ролів);
- Кунжутне насіння;
- Одна десята частина від листа норі.
Приготування:
1.Лист норі акуратно нарізати на 10 частин. Одна частина – одне суші.
2.Підготовлений рис (рецепт правильного приготування ми розглянемо в наступному рецепті) скачати в овал. Щоб він не прилипав до рук, потрібно змочити їх водою. На один виріб йде приблизно 25 грам рису. Загорнути його в аркуш з водоростями. На краю норі покласти трохи рису, щоб з’єднати краї.
Шматок рису по ширині повинен бути менше листа водоростей, щоб кільце з норі потім помістилася і начинка.
3.Креветки відварити і нарізати дрібними шматочками. Покласти на рис. Також ви можете використовувати і інші начинки, щоб урізноманітнити вашу трапезу. Наприклад, салат з маринованої чуки (водорості). Полити соусом на ваш смак. Для креветки хороший спайсі, а для чуки – горіховий соус. Зверху посипати кунжутом.