Відмінний рецепт ароматної горохового супу з копченої свинячої грудинкою і копченою ковбасою з додаванням спецій.
Інгредієнти
-
1 чашка
— горох (сушений)
-
200 гр.
— свинина (копчена грудинка)
-
200 гр.
— ковбаса (копчена)
-
1 шт.
— морква
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 зубчик
— часник
-
1 кубик
— бульйон (м’ясний)
-
1 ст. л.
— майоран
-
1/4 ч. л.
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт
Копчену свинячу грудинку і копчену ковбасу нарізаємо кубиками, очищений цибулю — дрібно, очищену моркву — кубиками.
Підготовлену копчену грудинку обсмажуємо, поки не розтопиться жир. Потім додаємо ковбасу, цибулю, кубики моркви і смажимо 2-3 хвилини.
Горох промиваємо 4-5 разів, заливаємо 2 літрами води і додаємо в каструлю до обсмаженою копченого і овочів. Додаємо подрібнений часник.
Як тільки ароматний суп закипить, додаємо майоран, перець, сіль і м’ясний бульйон. Варимо смачний гороховий суп накритим на повільному вогні 1 годину 15 хвилин, періодично помішуючи. Якщо суп виходить дуже густим, додаємо воду і пробуємо на сіль.
Ароматний суп гороховий подаємо гарячим зі свіжим хлібом. Приємного апетиту!