Суп гороховий з копченою грудинкою і ковбасою


Відмінний рецепт ароматної горохового супу з копченої свинячої грудинкою і копченою ковбасою з додаванням спецій.

Інгредієнти

  • 1 чашка

    — горох (сушений)

  • 200 гр.

    — свинина (копчена грудинка)

  • 200 гр.

    — ковбаса (копчена)

  • 1 шт.

    — морква

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 зубчик

    — часник

  • 1 кубик

    — бульйон (м’ясний)

  • 1 ст. л.

    — майоран

  • 1/4 ч. л.

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт

    Копчену свинячу грудинку і копчену ковбасу нарізаємо кубиками, очищений цибулю — дрібно, очищену моркву — кубиками.


    Підготовлену копчену грудинку обсмажуємо, поки не розтопиться жир. Потім додаємо ковбасу, цибулю, кубики моркви і смажимо 2-3 хвилини.


    Горох промиваємо 4-5 разів, заливаємо 2 літрами води і додаємо в каструлю до обсмаженою копченого і овочів. Додаємо подрібнений часник.


    Як тільки ароматний суп закипить, додаємо майоран, перець, сіль і м’ясний бульйон. Варимо смачний гороховий суп накритим на повільному вогні 1 годину 15 хвилин, періодично помішуючи. Якщо суп виходить дуже густим, додаємо воду і пробуємо на сіль.

    Ароматний суп гороховий подаємо гарячим зі свіжим хлібом. Приємного апетиту!