Рецепти приготування простих, смачних супів по-німецьки

Лисички — це добре відомі їстівні гриби. Вони вважаються цілющими і дуже корисними. Якщо пам’ятаєте, коли сталася аварія на Чорнобильській АЕС, лисички у нас практично зникли, а все тому, що їх оптом, у величезній кількості купували європейці. Вважається, що вони допомагають виводити радіаційні речовини з організму.

Європейці широко застосовують їх в приготуванні страв. До речі, вони вважаються кошерними грибами. Лисичок не зустрінеш з якими-небудь черв’яками. Тільки в рідкісних випадках, коли в якому-небудь районі сильна посуха, вони можуть попастися червивими, але тоді їх не збирають. До того ж, лисички можуть довго зберігатися. Їх сушать, солять, смажать, маринують. Ось з таких знатних грибів, ми і будемо готувати сьогодні суп, який можна їсти і в пост, якщо замінити м’ясний бульйон на овочевий.

1. Рецепт грибного картопляного супу з овочами по-старонемецки

Інгредієнти

  • Картопля (бажано добре разваривающийся) — 700 р.
  • Морква — 3 шт.

  • Корінь селери — 1 шт.
  • Вершкове масло — 100 р.
  • М’ясний бульйон — 1,5 л.
  • Цибулина — 2 шт.
  • Лавровий лист — 1 шт.

  • Гвоздика — 1 шт.
  • Чорний перець горошком — 3-4 шт.
  • Запашний перець — 1-2 шт.

  • Стебло цибулі-порею — 1 шт.
  • Збиті вершки або сметана — 125 мл

  • Сіль, білий перець, майоран подрібнений, натертий на тертці мускатний горіх

  • Гриби лисички (звичайно можна і інші, але…) — 200 р.
  • Подрібнена пряна зелень — петрушка, шнитт — лук (це сорт зеленого лука),

  • кервель — його ще звуть французька петрушка (схожий на петрушку, але з запахом фенхелю, анісу і петрушки), ну якщо свіжого кервелю немає, можете додати трохи анісу і фенхелю, а якщо і цього немає, то вашу улюблену зелень за смаком.

Приготування:

1. Картоплю почистити і вимити.

2. Моркву і селеру почистити і вимити.

3. Картоплю, моркву, селеру нарізати дрібними кубиками.

4. 50 р. вершкового масла розтопити на сковороді, покласти туди моркву і селеру, трохи загасити.

5. Нарізану картоплю, потушенные моркву і селеру засипати в м’ясний бульйон.

6. Одну цибулину почистити і нашпигувати її лавровим листом, перцем горошок, запашним перцем і гвоздикою, також покласти в бульйон.

7. Бульйон довести до кипіння, закрити каструлю кришкою і варити близько 20 хвилин.

8. Стебло цибулі — порею очистити, вимити, нарізати кружальцями, покласти в суп, продовжити варити суп ще 10 хвилин.

9. Вийняти з супу цибулину і приблизно одну третю частину картоплі, картоплю розім’яти в пюре, перемішати зі збитими вершками (або сметаною), цю суміш покласти назад в суп.

10. Суп нагріти, приправити сіллю, білим перцем, подрібненим майораном, натертим на тертці мускатним горіхом. Все по невеликий щіпці.

11. Лисички очистити, вимити, дати стекти воді, великі гриби при необхідності розрізати навпіл.

12. Залишилася цибулину очистити (хоча я думаю, що ви здогадалися очистити її разом з першою цибулиною), нарізати дрібними кубиками.

13. Розтопити в сковороді 50 грам вершкового масла і смажити в ньому нарізану цибулю до золотисто-жовтого кольору, потім додати туди ж гриби, тушкувати ще близько 5 хвилин, а потім покласти всі разом в картопляний суп.

Суп варити ще близько 5 хвилин, потім посипати подрібненою пряною зеленню.

Приємного апетиту!

На сьогоднішній день в світі налічується приблизно 150 типів супів, які поділяються на більш ніж тисячу видів, при цьому кожен вид може мати кілька варіантів. Є супи які ми всі знаємо і любимо (наприклад борщ, щі, курячий суп і т. д.), а є такі (особливо вживаються в інших країнах), про яких ми навіть не чули.

В деякі супи, ще раз підкреслюю, особливо за кордоном, часто закладають такі продукти, які, здавалося б, зовсім не сумісні, але після того, як його приготуєш і спробуєш, починаєш розуміти, що ти до цього нічого не тямив у приготуванні супів і тільки потім, вже починаєш фантазувати сам. Якщо вам захотілося жирненького, гарячого супу влітку в дощову та холодну погоду, пропонуємо вам досить простий, смачний, оригінальний суп по — вестфальски.

2. Картопляний суп з салом і стручкової квасолею по-вестфальски

Інгредієнти:

  • Сало проросле м’ясом — 300 р.
  • Вода — 0,5 л.
  • Зелена стручкова квасоля (свіжа або заморожена) — 250 р.
  • Морква середня — 1 шт.
  • Картопля середній — 3 шт.
  • Зелене яблуко — 1 шт.
  • Груша тверда — 1 шт.
  • Сіль, перець, оцет

Приготування супу.

1. У каструлю налити воду, покласти шматок сала, довести до кипіння і варити 50-60 хвилин. Вийняти сало з бульйону і відкласти остигати в бік.

2. Стручки свіжої квасолі відокремити від грубих волокон, вимити, розрізати стручки на шматочки довжиною 2-3 див. Якщо квасоля в замороженому вигляді, розморозити і обмити.

3. Моркву почистити, вимити, нарізати кубиками або кругляшочками.

4. Картоплю очистити, вимити, нарізати кубиками.

5. Яблука та груші очистити, вирізати насіннєві камери, розрізати на чотири частини і нарізати скибочками, не тонко.

6. Всі інгредієнти (квасоля, картопля, морква, яблука і груші) покласти в бульйон, в якому відварювали сало, приправити сіллю і перцем, довести до кипіння і варити 20-30 хвилин, до готовності картоплі. Якщо ви використовуєте стручкову квасолю, яка була заморожена, то її покласти в бульйон за 10 хвилин до закінчення варіння.

7. Відварене сало нарізати смужками, покласти в суп, розігріти, приправити сіллю, перцем, оцтом за смаком.

8. Якщо шматки сала на ваш погляд вийшли занадто жирні, можете покласти їх на гарячу сковороду, і витопити сало на ваш розсуд, обсмажені шматочки покласти в суп.

Подавати суп краще гарячим, з білим підсушеним хлібом.

Приємного апетиту!