Суп Харчо


Відмінний рецепт приготування ароматного грузинського супу Харчо з яловичиною, рисом, коріандром, часником, цибулею, томатною пастою і соусом Ткемалі.

Інгредієнти

  • 700 гр.

    — яловичина (без кісток)

  • 100 гр.

    — рисова крупа

  • 2 шт.

    — ріпчаста цибуля (великого розміру)

  • 1/2 пучка

    — кінза (коріандр)

  • 2 зубчики

    — часник

  • 1 ст. л.

    — томатна паста

  • 1-2 ст. л.

    — соус (Ткемалі)

  • 5 ст. л.

    — рослинна олія

  • 2 шт.

    — лавровий лист

  • 1 ст. л.

    — паприка

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Яловичину нарізаємо на середні шматки, ріпчаста цибулю з кінзою і часником – дрібно.

    У глибокій каструлі обсмажуємо цибулю 3-4 хвилини.


    Додаємо до цибулі підготовлені шматки яловичини і обсмажуємо на повільному вогні близько 1 години. Після 20 хвилин додаємо 100 мл води і ще 100 мл. води через 40 хвилин, щоб м’ясо не підгоріло.


    Додаємо промитий рис. Перемішуємо.


    Вливаємо в каструлю 1,5 літра води, додаємо лавровий лист і варимо Харчо 25 хвилин, періодично помішуючи.


    Додаємо підготовлений часник, паприку і 1 ст. л. солі. Варимо без кришки 15 хвилин.


    Викладаємо в каструлю підготовлену кіндзу (коріандр), томатну пасту і соус Ткемалі. Перемішуємо і варимо Харчо ще 5 хвилин.

    Гарячий ароматний суп Харчо розливаємо по тарілках і відразу подаємо. Приємного апетиту!