Курячий суп з квашеними огірками


Оригінальний рецепт смачного курячого супу з солоними огірками, овочами і додаванням вершків.

Інгредієнти

  • 700 гр.

    — курка (на кістці)

  • 6-7 шт.

    — огірок (солоні великі)

  • 3 шт.

    — картопля

  • 1 шт.

    — морква

  • 2 зучика

    — часник

  • 50 мл.

    — вершки

  • 2 шт.

    — лавровий лист

  • 1 ст. л.

    — приправа (овочева Вегета)

  • 1/2 пучка

    — кріп

  • 1 ч. л.

    — цукор

  • 1/2 ч. л.

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт

    Курку добре промиваємо, викладаємо в каструлю і заливаємо водою (2-2,5 літра). Додаємо очищену нарізану на кубики моркву, лавровий лист, приправа Вегета (чи іншу за смаком), трохи солі, ставимо на повільний вогонь і відварюємо 30 хвилин. Якщо утворюється піна, то видаляємо ложкою.


    Солоні огірки натираємо на крупній тертці.


    Через 30 хвилин виймаємо курку, додаємо в суп підготовлені солоні огірки (з утворився розсолом), нарізану картоплю, цукор, подрібнений часник ароматний суп і варимо 20 хвилин. Якщо огірки не надто солоні, то пробуємо суп і додаємо сіль за смаком.


    З остиглої курки знімаємо м’ясо і нарізаємо. Через 20 хвилин додаємо вершки, нарізаний кріп, шматочки курки, воду (якщо густо), доводимо ароматний суп до кипіння і знімаємо з вогню.

    Готовий смачний суп подаємо гарячим зі свіжим хлібом. Приємного апетиту!