Грибний суп з перловкою


Смачний ситний суп з лісовими грибами, овочами і перловкою. Без додавання сметани суп стає пісним.

Інгредієнти

  • 400 гр.

    — гриби (заморожені лісові)

  • 1/3 склянки

    — перлова крупа

  • 1 жменю

    — горох (зелений)

  • 2 шт.

    — картопля

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 шт.

    — морква

  • 1 шматок

    — селера (корінь)

  • 2 зубчики

    — часник

  • 3 шт.

    — лавровий лист

  • 10 шт.

    — перець (горошок)

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — сіль

  • за смаком

    — сметана

Рецепт приготування

    Перловку промиваємо 5-6 разів, заливаємо 3 склянками води, солимо і відварюємо 20 хвилин до напівготовності.
    Готову перловку промиваємо і відкидаємо на друшляк.


    Каструлю з 10 склянками води ставимо на вогонь. У маслі обсмажуємо нарізану цибулю і викладаємо лісові гриби, можна приготувати суп з печериці або вешенками, але з лісовими грибами суп виходить ароматніше і смачніше.
    Смажимо ароматні гриби на помірному вогні, помішуючи. Як тільки рідина википить, знімаємо з вогню.


    Очищені селера з морквою нарізаємо соломкою, картопля — кубиками. У киплячу воду викладаємо підготовлений селеру і моркву. Варимо 10 хвилин.
    Додаємо кубики картоплі.


    Викладаємо обсмажені гриби з цибулею і варимо, поки картопля не стане м’яким близько 15 хвилин.


    Додаємо варену перловку і варимо 10 хвилин.


    Додаємо свіжий або заморожений зелений горошок, лавровий лист, горошини перцю і дрібно нарізаний часник.


    Дрібно нарізаний кріп і сіль.
    Доводимо ароматний суп до кипіння, пробуємо на сіль і варимо 2-3 хвилини.

    Готовий гарячий грибний суп розливаємо по тарілках, додаємо сметану і подаємо. Приємного апетиту!