Юшка домашня


Класичний рецепт приготування ароматної домашньої юшки з окуня.

Інгредієнти

  • 4 шт.

    — окунь (20-23 див.)

  • 5 шт.

    — картопля

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1/2 пучка

    — зелена цибуля

  • 2 шт.

    — лавровий лист

  • 6 шт.

    — перець (горошок)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Окунь очищаємо від луски, надрізаємо черевце і виймаємо нутрощі. Ножицями видаляємо у окунів зябра і ретельно промиваємо.

    У велику каструлю наливаємо наполовину воду, доводимо до кипіння. Викладаємо очищений і нарізаний на кубики картоплю, нарізану ріпчасту цибулю, лавровий лист, сіль. Варимо 13-15 хвилин.

    Додаємо в бульйон з картоплею підготовлену рибу цілком. Риба повинна бути покрита бульйоном. Доводимо вуха до кипіння, знімаємо піну, додаємо перець горошком і залишаємо варитися на слабкому вогні 10-12 хвилин. Пробуємо вуха на сіль.

  • У тарілку наливають юшку, викладаємо зверху окунь цілком, посипаємо нарізаною зеленою цибулею і подаємо гарячою. Приємного апетиту!