Суп з копченою рулькою та квасолею


Ароматний ситний суп з копченої свинячої рулькою, овочами і білою квасолею.

Інгредієнти

  • 1 шт.

    — свинина (копчена рулька)

  • 500 гр.

    — квасоля (сушена біла)

  • 3 шт.

    — морква

  • 2 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 2 шт.

    — селера (корінь)

  • 2 шт.

    — пастернак (корінь)

  • 1 шт.

    — перець (болгарський)

  • 1/2 пучка

    — петрушка

  • 1 шт.

    — лавровий лист

  • 1 ст. л.

    — паприка

  • 1 ч. л.

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт

    За ніч до приготування супу заливаємо квасолю водою і залишаємо на столі.


    Квасоля зливаємо, викладаємо в каструлю, додаємо зрізане з кістки копчене м’ясо, кістки, лавровий лист, перець і заливаємо водою. Доводимо ароматний бульйон до кипіння і варимо квасолю з копченостями близько 40 хвилин.


    Виймаємо з бульйону копчене м’ясо і варимо кістка з квасолею ще 30 хвилин.


    Овочі (корінь селери, пастернак, перець, лук, морква) очищаємо. Моркву натираємо, а інші овочі нарізаємо кубиками. Замість пастернаку і селери відмінно підійде картопля.


    Додаємо в суп, овочі, паприку, сіль і варимо суп 10-15 хвилин.


    Копчене варене м’ясо нарізаємо на шматочки.

    Відправляємо шматочки м’яса в ароматний суп, варимо ще 10 хвилин і пробуємо на сіль. Якщо суп виходить густим, додаємо гарячу воду.
    Гарячий ароматний суп розливаємо по тарілках, посипаємо петрушкою і подаємо. Приємного апетиту!