Ароматний ситний суп з копченої свинячої рулькою, овочами і білою квасолею.
Інгредієнти
-
1 шт.
— свинина (копчена рулька)
-
500 гр.
— квасоля (сушена біла)
-
3 шт.
— морква
-
2 шт.
— цибуля ріпчаста
-
2 шт.
— селера (корінь)
-
2 шт.
— пастернак (корінь)
-
1 шт.
— перець (болгарський)
-
1/2 пучка
— петрушка
-
1 шт.
— лавровий лист
-
1 ст. л.
— паприка
-
1 ч. л.
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт
За ніч до приготування супу заливаємо квасолю водою і залишаємо на столі.
Квасоля зливаємо, викладаємо в каструлю, додаємо зрізане з кістки копчене м’ясо, кістки, лавровий лист, перець і заливаємо водою. Доводимо ароматний бульйон до кипіння і варимо квасолю з копченостями близько 40 хвилин.
Виймаємо з бульйону копчене м’ясо і варимо кістка з квасолею ще 30 хвилин.
Овочі (корінь селери, пастернак, перець, лук, морква) очищаємо. Моркву натираємо, а інші овочі нарізаємо кубиками. Замість пастернаку і селери відмінно підійде картопля.
Додаємо в суп, овочі, паприку, сіль і варимо суп 10-15 хвилин.
Копчене варене м’ясо нарізаємо на шматочки.
Відправляємо шматочки м’яса в ароматний суп, варимо ще 10 хвилин і пробуємо на сіль. Якщо суп виходить густим, додаємо гарячу воду.
Гарячий ароматний суп розливаємо по тарілках, посипаємо петрушкою і подаємо. Приємного апетиту!