Швидкий борщ з квасолею без м’яса


Смачний пісний борщ з консервованою квасолею та овочами без м’яса.

Інгредієнти

  • 1/3 качана- капуста (білокачанна)
  • 4 шт.- картопля
  • 2 шт.- буряк
  • 2 шт.- морква
  • 1 шт.- цибуля ріпчаста
  • 1 банку- квасоля (консервована)
  • 2 ст. л.- томатна паста
  • 4 ст. л.- рослинна олія
  • 3 гілочки- кріп
  • 2 шт.- лавровий лист
  • 1/2 ч. л.- перець (чорний)
  • за смаком- сіль

Рецепт

Очищені буряки, моркву натираємо, цибулю нарізаємо.


Очищену картоплю нарізаємо на середні шматочки, капусту — тонко.


У киплячу воду (3 літри) викладаємо підготовлені шматочки картоплі, доводимо до кипіння і знімаємо піну. Додаємо сіль і лавровий лист.


Додаємо підготовлену нарізану капусту, прикриваємо кришкою і варимо, поки овочі обсмажуються.


В масло викладаємо підготовлені натерті буряк і моркву, додаємо цибулю.


Обсмажуємо підготовлені овочі 15 хвилин на середньому вогні.


В обсмажені овочі додаємо томатну пасту, перемішуємо і смажимо 2-3 хвилини.


Викладаємо обсмажені овочі в бульйон.


Додаємо в ароматний борщ перець і нарізаний кріп.


Квасоля відкриваємо та разом з соком викладаємо в каструлю.


Доводимо смачний борщ до кипіння і варимо ще 8-10 хвилин, пробуємо на сіль і за необхідності додаємо воду (якщо густий). За бажанням для кислинки можна додати 4 ст. л. лимонного соку.

  • Готовий пісний борщ подаємо зі сметаною або з пісним майонезом. Приємного апетиту!