Смачний пісний борщ з консервованою квасолею та овочами без м’яса.
Інгредієнти
- 1/3 качана- капуста (білокачанна)
- 4 шт.- картопля
- 2 шт.- буряк
- 2 шт.- морква
- 1 шт.- цибуля ріпчаста
- 1 банку- квасоля (консервована)
- 2 ст. л.- томатна паста
- 4 ст. л.- рослинна олія
- 3 гілочки- кріп
- 2 шт.- лавровий лист
- 1/2 ч. л.- перець (чорний)
- за смаком- сіль
Рецепт
Очищені буряки, моркву натираємо, цибулю нарізаємо.
Очищену картоплю нарізаємо на середні шматочки, капусту — тонко.
У киплячу воду (3 літри) викладаємо підготовлені шматочки картоплі, доводимо до кипіння і знімаємо піну. Додаємо сіль і лавровий лист.
Додаємо підготовлену нарізану капусту, прикриваємо кришкою і варимо, поки овочі обсмажуються.
В масло викладаємо підготовлені натерті буряк і моркву, додаємо цибулю.
Обсмажуємо підготовлені овочі 15 хвилин на середньому вогні.
В обсмажені овочі додаємо томатну пасту, перемішуємо і смажимо 2-3 хвилини.
Викладаємо обсмажені овочі в бульйон.
Додаємо в ароматний борщ перець і нарізаний кріп.
Квасоля відкриваємо та разом з соком викладаємо в каструлю.
Доводимо смачний борщ до кипіння і варимо ще 8-10 хвилин, пробуємо на сіль і за необхідності додаємо воду (якщо густий). За бажанням для кислинки можна додати 4 ст. л. лимонного соку.
- Готовий пісний борщ подаємо зі сметаною або з пісним майонезом. Приємного апетиту!