Простий рецепт ароматної горохового супу з свинини, копченої свинячої грудинки, гороху та картоплі з додаванням майорану.
Інгредієнти
-
200 гр.
— свинина (без кісток)
-
100 гр.
— свинина (копчена грудинка)
-
200 гр.
— горох (сушений)
-
4 шт.
— картопля
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
3 ст. л.
— рослинна олія
-
1 ст. л.
— приправа (овочева)
-
1 щіпка
— перець (мелений)
-
1 щіпка
— майоран
-
за смаком
— сіль
Рецепт
Заздалегідь сушений горох промиваємо 4-5 разів і заливаємо водою на 2 години. Потім зливаємо.
Копчену грудинку (можна взяти будь-яку копчену жирну частину свинини) нарізаємо дрібно, сиру свинину і очищений картопля — кубиками.
На олії обсмажуємо цибулю (дрібно нарізаний), додаємо підготовлені шматочки грудинки, свинини, майоран і добре обсмажуємо.
У каструлю вливаємо воду (1,5 літра), додаємо підготовлений горох, картопля і доводимо до кипіння. Потім викладаємо обсмажену грудинку зі свининою, додаємо сіль, мелений перець, овочеву приправу (за бажанням) і варимо ароматний суп гороховий 30-40 хвилин, поки горох не розвариться. Пробуємо на сіль і за необхідності додаємо ще 1 склянку води.
Ароматний суп гороховий подаємо з хрустким хлібом. Приємного апетиту!