Гороховий суп зі свининою і копченою грудинкою


Простий рецепт ароматної горохового супу з свинини, копченої свинячої грудинки, гороху та картоплі з додаванням майорану.

Інгредієнти

  • 200 гр.

    — свинина (без кісток)

  • 100 гр.

    — свинина (копчена грудинка)

  • 200 гр.

    — горох (сушений)

  • 4 шт.

    — картопля

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 ст. л.

    — приправа (овочева)

  • 1 щіпка

    — перець (мелений)

  • 1 щіпка

    — майоран

  • за смаком

    — сіль

Рецепт

    Заздалегідь сушений горох промиваємо 4-5 разів і заливаємо водою на 2 години. Потім зливаємо.


    Копчену грудинку (можна взяти будь-яку копчену жирну частину свинини) нарізаємо дрібно, сиру свинину і очищений картопля — кубиками.


    На олії обсмажуємо цибулю (дрібно нарізаний), додаємо підготовлені шматочки грудинки, свинини, майоран і добре обсмажуємо.


    У каструлю вливаємо воду (1,5 літра), додаємо підготовлений горох, картопля і доводимо до кипіння. Потім викладаємо обсмажену грудинку зі свининою, додаємо сіль, мелений перець, овочеву приправу (за бажанням) і варимо ароматний суп гороховий 30-40 хвилин, поки горох не розвариться. Пробуємо на сіль і за необхідності додаємо ще 1 склянку води.

    Ароматний суп гороховий подаємо з хрустким хлібом. Приємного апетиту!