Спагетті — 4 кращих рецепта приготування страви вдома

2. Салат з спагетті з овочами і салямі

Інгредієнти:

  • Спагетті — 250 р.

  • Салямі — 350 р.

  • Зелений горошок — 200 р.
  • Морква — 300 р.

  • Овочевий бульйон — 125 мл

  • Рослинне масло — 3 ст. л.

  • Винний оцет — 5 ст. л.

  • Солодкий червоний перець — 1 ч. л.

  • Гірчиця — 1/2-1 ч. л.
  • Цукор — 1 ч. л.

  • Чебрець — 1/4 ч. л.
  • Сіль, перець

Приготування:

1. У каструлю налити півтора літра води, посолити, довести до кипіння.

2. Спагетті наламати шматочками довжиною з палець, покласти в воду, довести до кипіння, час від часу перемішувати, варити близько 15 хвилин, до готовності.

3. Спагетті відкинути на друшляк, промити холодною водою, дати воді стекти.

4. Салямі очистити від оболонки, нарізати кубиками.

5. Моркву почистити, порізати кубиками, горох розморозити, якщо в стручках — вилущити. (Можна використовувати консервовані горошок і моркву, їх треба вийняти з банок, дати стекти, моркву нарізати кубиками, розсіл з-під овочів зберігаємо і використовуємо замість бульйону, варити звичайно їх не треба.)

6. Закип’ятити півлітра води, додати 1/2 ч. л. солі і 1 ч. л. цукру. У киплячу воду опускаємо нарізану моркву, варимо 4 хвилини, додаємо у воду до моркви горошок і варимо ще 1 хвилину.

7. Вміст каструлі зливаємо через друшляк. Овочевий бульйон зберігаємо.

8. Овочі обдаємо холодною водою, даємо стекти воді.