1. Спагетті з цибулею пореєм, окостом, помідорами і вершковим соусом
Вечерю на двох.
Інгредієнти:
- Спагетті — 125 р.
- Цибуля-порей — 300 р.
- Рослинне масло — 1/2 ст. л.
- Вершкове масло — 50 р.
- Варений окіст — 75 — 100 р.
- Сіль, перець, кетчуп
- Помідори, листя салату
Приготування:
1. У каструлю налити 2-3 літри води, посолити, влити ложку олії, довести до кипіння, покласти спагетті, час від часу перемішувати, варити близько 12 хвилин, до готовності.
2. За цей час, поки макарони варяться, цибулю — порей очистити, розрізати вздовж на дві частини, нарізати смужками, ретельно вимити, дати стекти воді.
3. Приблизно за 3 хвилини до кінця варіння спагетті покласти туди ж нарізаний смужками, цибулю — порей.
4. По закінченні варіння спагетті відкинути і цибулю на друшляк, промити холодною водою, дати воді стекти.
5. На сковороді розтопити вершкове масло, трохи прожарити.
6. Окіст нарізати смужками і покласти в сковороду, обсмажити буквально 10-15 секунд, перевернути
і відразу додати туди спагетті з цибулею — пореєм,
7. все добре перемішати, посолити, поперчити.
Розкласти по порційних тарілках, додати нарізані на четвертинки помідори і листя салату і відразу подати на стіл. До спагетті подати кетчуп або томатний соус, хто що більше любить.
Приємного апетиту!
Ще один смачний рецепт для вечері.