Солона скумбрія в розсолі


Відмінний рецепт засолки скумбрії в розсолі. Рибу можна вживати через 24 години.

Інгредієнти

  • 2 шт.

    — скумбрія

  • 500 мл.

    — вода

  • 2 ст. л.

    — сіль

  • 8 шт.

    — перець (горошини)

  • 2 шт.

    — лавровий лист

  • 1/2 шт.

    — лимон

Рецепт приготування

    Якщо скумбрія заморожена, повністю розморожуємо.


    Видаляємо у скумбрії хвости, голови, плавники і нутро. Повністю прибираємо темну плівку з внутрішньої сторони черевця скумбрії. Промиваємо.

    Виливаємо В каструлю воду, додаємо лавровий лист, сіль і горошини перцю. Доводимо ароматний розсіл до кипіння. Остуджуємо.

    Рибу викладаємо у великий контейнер або каструлю, поливаємо соком половини лимона і заливаємо підготовленим розсолом, щоб скумбрія була повністю покрита. Накриваємо.

  • Залишаємо рибу в розсолі в холодильнику на 23 години. Виймаємо ароматну солону скумбрію з розсолу, нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!