Смажені пиріжки з лівером


Відмінний рецепт смачних пиріжків з пісного дріжджового тіста з начинкою з свинячої печінки, легенів і серця.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 5 1/2 чашки

    — мука

  • 1 3/4 склянки

    — вода (тепла)

  • 1 ст. л.

    — дріжджі (сухі)

  • 2 ст. л.

    — цукор

  • 1 ст. л.

    — сіль

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія (для тіста)

  • 1 чашка

    — рослинна олія (для смаження)

Для начинки:

  • 900 гр.

    — свинина (легені, печінку і серце)

  • 1 шт.

    — ріпчаста цибуля (великий)

  • 2 шт.

    — лавровий лист

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (чорний)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Свинячі (можна взяти яловичі) легке і серце промиваємо, заливаємо водою і відварюємо з лавровим листом, сіллю і перцем 1,5 години, знімаючи піну. Готові легке і серце остуджуємо, нарізаємо і пропускаємо разом з шматочками сирої печінки через м’ясорубку.

    У маслі обсмажуємо нарізану цибулю і викладаємо фарш з вареного легені, серця і сирої печінки. Посипаємо сіллю, перцем і обсмажуємо ароматний фарш 5-7 хвилин. Ліверна начинка готова.

    Паралельно з начинкою готуємо тісто в хлібопічці (викладаємо всі інгредієнти і підходить протягом 3 годин) або замішуємо руками. Спочатку з’єднуємо дріжджі, цукор і теплу воду, залишаємо на 10 хвилин. Потім додаємо борошно з сіллю, замішуємо тісто і останнім інгредієнтом додаємо масло. Замішуємо 10-15 хвилин і залишаємо накритим на 1 годину.

    Готове тісто з борошном ділимо на 20 кульок, розгортаємо в коржики і викладаємо посередині по 2 ст. л. ароматної начинки. Закриваємо пиріжки.


    Підготовлені пиріжки з лівером викладаємо на поверхню з борошном і залишаємо на 5 хвилин.


    У каструлі або сковороді розігріваємо масло і викладаємо порціями пиріжки.

    Обсмажуємо ароматні пиріжки на середньому вогні з 2-х сторін до золотистого кольору і відразу подаємо гарячими. Приємного апетиту!