Домашні коржики


Відмінний рецепт приготування домашніх коржів з пшеничного борошна.

Інгредієнти

  • 3 склянки

    — борошно (пшеничне)

  • 1 1/4 склянки

    — вода (тепла)

  • 2 ч. л.

    — дріжджі (сухі)

  • 1/2 ч. л.

    — цукор

  • 1 ч. л.

    — сіль

  • за смаком

    — рослинна олія

Рецепт приготування

    У мисці з’єднуємо теплу воду і цукор. Розмішуємо до розчинення, додаємо дріжджі і залишаємо на 5-6 хвилин.

    У великій мисці змішуємо борошно з сіллю і поступово вливаємо підготовлену суміш з дріжджів, цукру і води. Замішуємо тісто 3-4 хвилини. Формуємо кулю. Підготовлене тісто викладаємо в миску і залишаємо покритим на одну годину.

    Викладаємо готове тісто на посипаний борошном стіл і поділяємо на 6-8 частин. Скачуємо в кульки. Розкачуємо кожен підготовлений кульку в тонкий коржик. Товсті не робимо, так як будуть довго готуватися.

    У сковороду наливаємо трохи олії, розігріваємо на середньому вогні, викладаємо підготовлені коржі по одній і обсмажуємо 3-4 хвилини з кожного боку. Коржі можуть трохи надутися і утворити більш виражені коричневі плями.

    Готові домашні коржики подаємо з молоком або до перших страв. Приємного апетиту!