Біляші


Класичний рецепт приготування біляшів з м’ясним фаршем.

Інгредієнти

  • 1,4 кг

    — м’ясний фарш (1/2 свинина і 1/2 яловичина)

  • 2 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 7 чашок

    — мука

  • 70 гр.

    — вершкове масло

  • 1 чашка

    — сметана

  • 2 чашки

    — молоко (тепле)

  • 1/2 чашки

    — вода (тепла)

  • 5 шт.

    — куряче яйце

  • 1,5 ст. л.

    — дріжджі (сухі)

  • 2 ст. л.

    — цукор

  • за смаком

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Жовтки відділяємо від білків, змішуємо жовтки з цукром і сметаною. Використовуємо міксер або замішуємо виделкою. Додаємо тепле молоко, воду і дріжджі. Перемішуємо. Залишаємо на 30 хвилин на столі. Додаємо тепле розтоплене вершкове масло.


    Порціями додаємо борошно і замішуємо близько 10 хвилин тісто, яке не повинно бути дуже густим і прилипати до рук.


    Залишаємо на столі на 1 годину.


    Змішаний фарш кладемо в миску, додаємо дрібно нарізану цибулю, перець і сіль. Перемішуємо.


    Готове тісто ділимо на невеликі кульки. Руки змащуємо рослинним маслом і кулька розминаємо руками в коржик.


    На корж викладаємо підготовлений фарш.


    Герметично закріплюємо і сминаем в плоский круглий пиріжок.


    У сковорідку наливаємо велику кількість масла, нагріваємо і викладаємо підготовлені біляші. На середньому вогні обсмажуємо біляші до хрусткої скоринки золотисто-коричневого кольору.

    Готові ароматні біляші викладаємо на паперові серветки для видалення надлишків олії, а потім подаємо. Приємного апетиту!