Смажені пиріжки з рисом і яйцем


Найкращий рецепт приготування смачних смажених пиріжків з рисом і яйцем.

Інгредієнти

Для начинки

  • 100 гр.- рисова крупа
  • 4 шт.- куряче яйце
  • 50 гр.- вершкове масло
  • за смаком- сіль

Для тіста

  • 1 склянка- кефір
  • 1 ст. л.- дріжджі (сухі)
  • 1 ст. л.- цукор
  • 3 ст. л.- рослинна олія
  • 2-2,5 склянки- мука
  • 2 щіпки- сіль
  • для смаження- рослинна олія

Рецепт приготування

Попередньо розігріваємо кефір в мікрохвильовій печі або опускаємо закриту пачку в гарячу воду. У велику миску виливаємо теплий кефір, додаємо дріжджі і цукор, перемішуємо. Залишаємо в теплому місці, поки не утворюється піна «шапочка».

Потім додаємо рослинне масло, сіль. Порціями додаємо борошно і замішуємо не круте тісто.

Формуємо з тіста кулю, залишаємо на столі, поки не збільшиться в розмірі.

Поки тісто піднімається, готуємо начинку. Рис промиваємо 4-5 разів. Заливаємо великою кількістю води і варимо рис до готовності. Промиваємо і викладаємо в друшляк.

Яйця миємо й відварюємо в круту. Очищаємо і дрібно нарубаем. Викладаємо в миску.

Готовий рис викладаємо в миску до яєць. Вершкове масло розтоплюємо, виливаємо в миску до яєць і рису, перемішуємо.

Тісто ділимо на невеликі кульки. Кульки тонко розкачуємо в кружечки, на середину кожного кружечка розміщуємо начинку і закриваємо тісто.

У сковороді на середньому вогні розігріваємо велика кількість рослинної олії і обсмажуємо підготовлені пиріжки з усіх боків до золотисто-коричневого кольору.

  • Пиріжки подаємо гарячими з молоком, компотом або солодким чаєм.

    Приємного апетиту!