Найкращий рецепт приготування смачних смажених пиріжків з рисом і яйцем.
Інгредієнти
Для начинки
- 100 гр.- рисова крупа
- 4 шт.- куряче яйце
- 50 гр.- вершкове масло
- за смаком- сіль
Для тіста
- 1 склянка- кефір
- 1 ст. л.- дріжджі (сухі)
- 1 ст. л.- цукор
- 3 ст. л.- рослинна олія
- 2-2,5 склянки- мука
- 2 щіпки- сіль
- для смаження- рослинна олія
Рецепт приготування
Попередньо розігріваємо кефір в мікрохвильовій печі або опускаємо закриту пачку в гарячу воду. У велику миску виливаємо теплий кефір, додаємо дріжджі і цукор, перемішуємо. Залишаємо в теплому місці, поки не утворюється піна «шапочка».
Потім додаємо рослинне масло, сіль. Порціями додаємо борошно і замішуємо не круте тісто.
Формуємо з тіста кулю, залишаємо на столі, поки не збільшиться в розмірі.
Поки тісто піднімається, готуємо начинку. Рис промиваємо 4-5 разів. Заливаємо великою кількістю води і варимо рис до готовності. Промиваємо і викладаємо в друшляк.
Яйця миємо й відварюємо в круту. Очищаємо і дрібно нарубаем. Викладаємо в миску.
Готовий рис викладаємо в миску до яєць. Вершкове масло розтоплюємо, виливаємо в миску до яєць і рису, перемішуємо.
Тісто ділимо на невеликі кульки. Кульки тонко розкачуємо в кружечки, на середину кожного кружечка розміщуємо начинку і закриваємо тісто.
У сковороді на середньому вогні розігріваємо велика кількість рослинної олії і обсмажуємо підготовлені пиріжки з усіх боків до золотисто-коричневого кольору.
- Пиріжки подаємо гарячими з молоком, компотом або солодким чаєм.
Приємного апетиту!