Чебуреки на кефірі


Швидкий рецепт приготування смачних чебуреків. Тісто замішується на кефірі.

Інгредієнти

  • — борошно (скільки візьме тісто)

  • 1 склянка

    — кефір

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 400 гр.

    — м’ясний фарш

  • 2-3 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • для смаження

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    У мисці для тіста змішуємо яйце з сіллю, додаємо кефір і збиваємо виделкою. Борошно додаємо поступово і добре перемішуємо. Коли тісто стане густим викладаємо його на стіл і замішуємо. Воно повинно вийти не дуже круте, але і не м’яке. Залишаємо тісто на столі на 20 хвилин.


    Начинка: змішуємо фарш, дрібно нарізану цибулю, додаємо трохи води, сіль і чорний мелений перець за смаком. Начинка повинна бути рідкуватий, щоб чебуреки вийшли соковитими.

    Тісто ділимо приблизно на 10 шматочків. Кожен шматочок розкачуємо, всередину викладаємо ложку начинки. Формуємо чебурек. Щоб не витік сік, краю чебуреків прокатати качалкою. Зайве тісто відрізати.

    Смажимо чебуреки на розігрітій олії на середньому вогні з двох сторін до рум’яної скоринки. Для видалення зайвого жиру, готові чебуреки викладаємо на паперові серветки.

    Приємного апетиту!