Листкове сирне печиво


Відмінний рецепт ароматної солоного печива із сиру, борошна, яєць, вершкового масла і дріжджів.

Інгредієнти

  • 500 гр.

    — борошно (вищий сорт)

  • 500 гр.

    — сир

  • 500 гр.

    — вершкове масло

  • 5 шт.

    — куряче яйце

  • 30 гр.

    — дріжджі (свіжі)

  • 20 гр.

    — сіль

Рецепт приготування

    У миску викладаємо борошно, сир, розм’якшене масло, сіль, дріжджі і жовтки від 2-х яєць.


    Розминаємо все рукою.


    Замішуємо однорідне тісто.


    Викладаємо готове сирне тісто на тарілку, накриваємо і ставимо в холодильник на 20 хвилин.


    Розкачуємо сирне тісто в тонкий пласт.


    Ретельно змащуємо тонке тісто збитими яйцями.


    Звертаємо навпіл.


    Потім знову розкачуємо тісто в тонкий пласт, змащуємо яйцем і складаємо навпіл. Товщина тіста має вийти близько 2,5 див.


    З готового тіста вирізаємо круглою формою (діаметр 4 див.) невеликі заготовки для печива.


    Викладаємо заготовки для печива на деко з папером для випічки.


    Змащуємо збитими яйцями.


    Залишаємо на 10 хвилин.


    Потім відправляємо сирне печиво в розігріту до 200 градусів духовку на 20-30 хвилин, поки ароматне печиво не стане світло-коричневого кольору.

    Подаємо дуже смачне сирне печиво остившім до чаю з улюбленим варенням. Приємного апетиту!