Домашня коржик Фатир


Смачна листкова коржик Фатир, яку традиційно випікають в Узбекистані, Туркменістані, Афганістані та Ірані.

Інгредієнти

  • 200 гр.

    — мука

  • 70 мл.

    — вода

  • 70 гр.

    — вершкове масло (розм’якшене)

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 1/2 ч. л.

    — кунжут (насіння)

  • 1/2 ч. л.

    — сіль

Рецепт приготування

    У чашу міксера викладаємо борошно з сіллю і вмикаємо на середню швидкість, додаємо цівкою воду, розбиваємо яйце і перемішуємо 1 хвилину. Формуємо тісто в кулю і залишаємо накритим на столі на 30 хвилин.

    Для приготування ароматної лепехи Фатир ставимо за духовку на 230 градусів.

    Розкачуємо готове тісто в прямокутник і розрізаємо навпіл.
    Кожну половинку змащуємо розм’якшеним маслом. Якщо є можливість, можна використовувати суміш з розм’якшеного жиру ягняти і вершкового масла (50:50).


    Одну готову смугу звертаємо в рулетик, викладаємо циліндр на другу смугу і звертаємо у великий циліндр. Загортаємо заготовку для коржі Фатир в плівку і кладемо в холодильник на 1 годину.
    Охолоджений циліндр посипаємо з усіх боків борошном, ставимо на стіл і долонею натискаємо зверху, формуючи невелику коржик. Постійно посипаємо борошном, перевертаємо і сминаем тісто рукою в тонкий коржик. Протикаємо корж Фатир виделкою в багатьох місцях, надаючи декоративний малюнок. Посипаємо насінням кунжуту, притискаємо їх долонею, щоб злегка втиснути в тісто.

    Корж викладаємо Фатир на деко з пекарської папером і запікаємо в духовці 25-30 хвилин, поки корж не покриється брунатною хрусткою скоринкою. Ароматну коржик Фатир охолоджуємо і подаємо. Приємного апетиту!