Часникові пампушки


Класичний рецепт приготування ароматних пампушок з часниковим соусом.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 450 гр.

    — мука

  • 280 гр.

    — вода

  • 9 гр.

    — дріжджі (сухі)

  • 1 ч. л.

    — сік лимона

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 25 гр.

    — цукор

  • 5 гр.

    — сіль

Для часникового соусу:

  • 3-4 зубчики

    — часник

  • 1/2 ч. л.

    — сіль

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • 10 ст. л.

    — вода

Рецепт приготування

    У великій мисці змішуємо борошно, дріжджі, цукор, сіль і додаємо сік лимона, воду, рослинне масло. Перемішуємо і даємо масі постояти близько 5 хвилин.

    Замішуємо тісто в мисці руками близько 2 хвилин. Тісто має бути м’яким і трохи липким на дотик. Якщо тісто дуже липке, залишаємо ще на 10 хвилин, а потім розминаємо знову протягом 1-2 хвилин. Накриваємо і залишаємо на столі на 1,5 години.


    Нарізаємо тісто на 16 шматочків і з борошном формуємо в руках кульки. Викладаємо у змащену маслом круглу форму підготовлені кульки і рівномірно розподіляємо. Залишаємо пампушки на 40 хвилин в теплому місці. Ставимо за духовку на 190 градусів.


    Збиваємо яйце з 2 ст. л. холодної води або молока до блідо-жовтого кольору. Використовуючи щітку, змащуємо булочки. Відправляємо пампушки в духовку і випікаємо 20-25 хвилин до золотистого кольору.


    Поки готуються пампушки, часник пропускаємо через прес в миску, додаємо сіль, масло, воду і перемішуємо.

    Готові гарячі булочки викладаємо на сервірувальну тарілку, заливаємо підготовленим часниковим соусом і залиште на кілька хвилин, щоб ароматний соус вбрався у пампушки. Приємного апетиту!