Угорська коржик Лангош


У перекладі з угорської мови lángos означає полум’яний. Лангош — це коржик з пшеничного борошна, обсмажена в киплячому маслі, змащена соусом із сметани і посипані тертим сиром. У тісто Лангош можна додавати картопляне пюре.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 250 гр.

    — картопля

  • 500 гр.

    — мука

  • 200 мл.

    — молоко (тепле)

  • 15 гр.

    — дріжджі (свіжі)

  • 1 ч. л.

    — цукор

  • 1 щіпка

    — сіль

  • 1 склянка

    — рослинна олія

Для коржа:

  • 150 гр.

    — сметана

  • 3-4 зубчики

    — часник

  • 150-170 гр.

    — сир (твердий)

Рецепт приготування

    Картопля очищаємо, відварюємо, розминаємо в пюре і остуджуємо.


    У теплому молоці (не більше 38 градусів) розчиняємо цукор і руками подрібнюємо дріжджі.


    Залишаємо дріжджову суміш підніматися на 10-15 хвилин.


    У мисці змішуємо борошно з сіллю, додаємо підготовлене картопляне пюре і вливаємо дріжджову суміш.


    Замішуємо Руками тісто для коржа Лангош і місимо близько 10 хвилин.


    Накриваємо і залишаємо на 45 хвилин в теплому місці.


    Робочу поверхню і руки змащуємо олією, викладаємо тісто з миски і руками поділяємо на 6-8 частин.


    Кожну частину руками розтягуємо в тонкий коржик.


    Викладаємо підготовлені тонкі коржі в гаряче масло.


    Швидко обсмажуємо з 2-х сторін до коричневої скоринки.


    Викладаємо пахучі паляниці на тарілку.

    У мисці змішуємо сметану з подрібненим часником, сир натираємо. Кожну гарячий корж змащуємо підготовленим часниковим соусом, посипаємо сиром і відразу подаємо Лангош. Приємного апетиту!