Профітролі з паштетом з лосося


Відмінна закуска — паштет з копченого лосося і вершкового сиру в кошиках із заварного тіста.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 125 мл.

    — вода

  • 30 гр.

    — вершкове масло

  • 75 гр.

    — мука

  • 2 шт.

    — куряче яйце

  • 1 щіпка

    — перець (мелений)

  • 1 щіпка

    — сіль

Для паштету:

  • 70 гр.

    — лосось (копчений тощо)

  • 100 гр.

    — сир (вершковий)

  • 1/2 ч. л.

    — хрін (тертий)

  • 1 ст. л.

    — вершкове масло

  • 1 ст. л.

    — сметана

  • 2 гілочки

    — кріп

  • за смаком

    — перець (мелений)

Рецепт приготування

    У каструлі нагріваємо до кипіння воду з вершковим маслом.


    Швидко помішуючи, висипаємо борошно. Перемішуємо і варимо тісто 1-2 хвилини, поки не загусне і не буде легко відставати від стінок каструлі. Знімаємо з вогню і охолоджуємо, тісто має бути теплим.

    Додаємо в тісто сіль, перець і одне яйце, інтенсивно перемішуємо, потім додаємо друге і швидко перемішуємо.


    Готове заварне тісто викладаємо в кондитерський мішок з насадкою і формуємо на деку з пекарської папером розетки 3-4 см в діаметрі.


    Відправляємо профітролі в духовку на 25 хвилин при 190 градусах. Остуджуємо і зрізаємо кришечки.


    Поки запікаються профітролі, готуємо паштет з риби. У чашу блендера викладаємо філе копченого лосося, вершковий сир, хрін, розм’якшене вершкове масло, сметану, нарізаний кріп і перець мелений. Перемішуємо до однорідної маси. Без блендера філе лосося спочатку пропускаємо 2 рази через м’ясорубку, а потім додаємо всі інгредієнти і ретельно перемішуємо.

    Наповнюємо паштетом підготовлені профітролі, прикриваємо кришечками і подаємо. Приємного апетиту!