Пиріг з капустою і грибами


Простий рецепт смачного пирога з квашеною капустою і сушеними грибами.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 400 гр.

    — мука

  • 7 гр.

    — дріжджі (сухі)

  • 5 шт.

    — куряче яйце

  • 100 гр.

    — вершкове масло (розтоплене)

  • 0,5 склянки

    — молоко (тепле)

  • 1 ч. л.

    — цукор

  • 1 щіпка

    — сіль

Для начинки:

  • 800 гр.

    — капуста (квашена)

  • 50 гр.

    — гриби (сушені)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 3 шт.

    — куряче яйце

  • 1 ч. л.

    — кмин (за бажанням)

  • за смаком

    — перець (чорний)

Рецепт приготування

    Сушені гриби попередньо заливаємо окропом мінімум на 2 години. Молоко розігріваємо максимум до 38 градусів (вище цієї температури дріжджі загинуть і тісто не зійде). У блендері змішуємо борошно, яйця (2 шт.), сіль, дріжджі і цукор.


    Постійно перемішуючи, додаємо тепле розтоплене масло.


    Вливаємо тепле молоко і замішуємо однорідне тісто.


    Тісто переміщаємо в миску, накриваємо і залишаємо на столі на 1-1,5 години.


    Цибулю з разбухшими грибами дрібно нарізаємо. Цибулю обсмажуємо в маслі 5 хвилин додаємо підготовлені гриби.
    Якщо капуста дуже кисла, промиваємо, віджимаємо і викладаємо до цибулі і грибів. Смажимо квашену капусту близько 15 хвилин.


    Перчимо і за бажанням додаємо кмин.


    Збільшене вдвічі розкачуємо тісто в тонкий прямокутник. Змащуємо збитими яйцями (3 шт.). Викладаємо підготовлену ароматну начинку.


    Рівномірно розподіляємо по прямокутника, залишаючи краю, звертаємо в рулет і закріплюємо кінці.


    Викладаємо пиріг у змащену форму. Змащуємо залишками яєчної суміші і відправляємо в розігріту духовку до 200 градусів на 40 хвилин.


    Перед подачею ароматний пиріг охолодити, нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!