Відмінний рецепт приготування дуже смачних щів з квашеної капусти.
Інгредієнти
-
300 гр.
— свинина
-
400 гр.
— капуста (квашена)
-
3 шт.
— картопля
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 шт.
— морква
-
4 ст. л.
— кетчуп (шашличний)
-
1/2 шт.
— перець (солодкий)
-
1 шт.
— лавровий лист
-
5 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
-
для прикраси
— петрушка
Рецепт приготування
М’ясо свинини розрізаємо на 4 рівні частини. Цибулину ріжемо на чотири частини і нарізаємо соломкою. Моркву натираємо на тертці. Перець нарізаємо соломкою. Картоплю нарізаємо кубиками.
У великому чавунному сотейнику на середньому вогні розігріваємо 3 столові ложки олії і викладаємо шматки м’яса. Обсмажуємо м’ясо для щів з обох боків до коричневого кольору.
Квашену капусту промиваємо в холодній воді, злегка віджимаємо. Викладаємо в сотейник до смаженого м’яса. Тушкуємо капусту з м’ясом протягом 10 хвилин, поки капуста не стане м’якою.
Виливаємо в сотейник 2 літри води, зменшуємо вогонь, додаємо лавровий лист і варимо ще 10 хвилин.
Додаємо в сотейник нарізану картоплю.
Поки варяться щі, у сковороді розігріваємо 2 столові ложки олії, викладаємо цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору. Викладаємо до цибулі нарізаний перець і натерту моркву. Обсмажуємо протягом 8 хвилин, поки морква з перцем не стануть м’якими.
До смажених овочів додаємо кетчуп. Перемішуємо і тушкуємо овочі з кетчупом протягом 2 хвилин.
Смажену овочеву суміш викладаємо в щі і перемішуємо.
У щі додаємо за смаком сіль і мелений перець. Якщо щі виходять занадто густими, додаємо води. Накриваємо кришкою і варимо протягом 15-20 хвилин.
Готові гарячі щі розливаємо по тарілках, додаємо сметани, прикрашаємо петрушкою і подаємо.
Приємного апетиту!