Щі з квашеною капустою


Відмінний рецепт приготування дуже смачних щів з квашеної капусти.

Інгредієнти

  • 300 гр.

    — свинина

  • 400 гр.

    — капуста (квашена)

  • 3 шт.

    — картопля

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 шт.

    — морква

  • 4 ст. л.

    — кетчуп (шашличний)

  • 1/2 шт.

    — перець (солодкий)

  • 1 шт.

    — лавровий лист

  • 5 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

  • для прикраси

    — петрушка

Рецепт приготування

    М’ясо свинини розрізаємо на 4 рівні частини. Цибулину ріжемо на чотири частини і нарізаємо соломкою. Моркву натираємо на тертці. Перець нарізаємо соломкою. Картоплю нарізаємо кубиками.

    У великому чавунному сотейнику на середньому вогні розігріваємо 3 столові ложки олії і викладаємо шматки м’яса. Обсмажуємо м’ясо для щів з обох боків до коричневого кольору.


    Квашену капусту промиваємо в холодній воді, злегка віджимаємо. Викладаємо в сотейник до смаженого м’яса. Тушкуємо капусту з м’ясом протягом 10 хвилин, поки капуста не стане м’якою.


    Виливаємо в сотейник 2 літри води, зменшуємо вогонь, додаємо лавровий лист і варимо ще 10 хвилин.


    Додаємо в сотейник нарізану картоплю.


    Поки варяться щі, у сковороді розігріваємо 2 столові ложки олії, викладаємо цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору. Викладаємо до цибулі нарізаний перець і натерту моркву. Обсмажуємо протягом 8 хвилин, поки морква з перцем не стануть м’якими.


    До смажених овочів додаємо кетчуп. Перемішуємо і тушкуємо овочі з кетчупом протягом 2 хвилин.


    Смажену овочеву суміш викладаємо в щі і перемішуємо.


    У щі додаємо за смаком сіль і мелений перець. Якщо щі виходять занадто густими, додаємо води. Накриваємо кришкою і варимо протягом 15-20 хвилин.

    Готові гарячі щі розливаємо по тарілках, додаємо сметани, прикрашаємо петрушкою і подаємо.

    Приємного апетиту!