Шашлик з курки, бекону і ананаса


Оригінальний і дуже смачний шашлик з м’яса, ананаса і овочів. До шашлику добре підійде Гавайський соус.

Інгредієнти

Для шашлику

  • 1 кг.

    — курка (філе грудки)

  • 1 шт.

    — ананас (середнього розміру)

  • 2 шт.

    — перець (болгарський червоний)

  • 1 шт.

    — ріпчаста цибуля (великого розміру)

  • 12 шт.

    — бекон (смужки)

  • за смаком

    — сіль

Для соусу

  • 1 склянка

    — сік (ананасовий)

  • 1 ст. л.

    — крохмаль (кукурудзяний)

  • 1/2 склянки

    — цукор (коричневий)

  • 2 ст. л.

    — соєвий соус

  • 1/2 ч. л.

    — сіль

Рецепт приготування

    Гавайський соус: у каструлю виливаємо ананасовий сік, додаємо, постійно помішуючи, крохмаль, цукор, соєвий соус і сіль. Доводимо суміш до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо протягом 2 хвилин, поки соус не загусне.


    Куряче філе, ананас, перець нарізаємо на кубики середньої величини. Цибуля розрізаємо на 4 частини і поділяємо часточки на невеликі шматочки. Овочі трохи солимо.


    Овочі, ананас і нанизуємо м’ясо на дерев’яні шампури, попередньо вимочені у воді протягом 20 хвилин: спочатку нанизуємо бекон у верхній частині шматка, потім нанизуємо шматочок курки і знову нанизуємо бекон (обертаємо беконом шматочки з одного боку), так само робимо з ананасом і шматочками перцю і цибулі.


    За таким принципом нанизуємо всі овочі та м’ясо.


    Виходить 6 шт. шашлику.


    Шашлик збризкуємо невеликою кількістю рослинної олії і обсмажуємо на грати гриля 10-15 хвилин, перевертаючи шампури на різні боки, поки овочі, ананас і м’ясо не зажарятся.

    Готовий шашлик викладаємо на велику тарілку, поливаємо великою кількістю соусу і відразу подаємо.

    Приємного апетиту!