Відмінний рецепт для супер соковитого шашлику з баранини. 1-2 дня шматочки маринуються в натуральному йогурті з додаванням розмарину, рослинного масла і лимонного соку.
Інгредієнти
-
800 гр.
— баранина (м’якоть)
-
250 мл.
— йогурт (натуральний)
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
2 ст. л.
— сік лимона
-
1 ст. л.
— розмарин (сушений або свіжий)
-
1/2 ч. л.
— перець (мелений)
-
1 ч. л.
— сіль
Рецепт приготування
У миску наливаємо йогурт (можна взяти з низьким вмістом жиру) і додаємо масло.
Сік лимона.
Розмарин (можна взяти сушений), сіль.
Мелений перець.
Ароматний маринад для баранини добре перемішуємо вінчиком.
М’якоть баранини (краще взяти ягняти) промиваємо, висушуємо паперовими рушниками і нарізаємо шматочками (3 х 3 см).
Підготовлену баранину викладаємо в маринад з йогурту і добре перемішуємо рукою.
Накриваємо миску з бараниною плівкою і відправляємо в холодильник на 1-2 дні.
Через 1-2 дні шматочки ароматною баранини насаджуємо на дерев’яні шпажки або шампури.
Викладаємо підготовлені шашлики на гриль або мангал (якщо на шампурах) з середньою температурою.
Обсмажуємо соковиту баранину з 2-х сторін по 7-8 хвилин.
Подаємо смачну соковиту баранину з лавашем і улюбленим соусом. Приємного апетиту!