Простий смачний і ароматний салат з авокадо, креветок і помідор.
Інгредієнти
-
400 гр.
— креветки
-
2 шт.
— авокадо
-
1 жменю
— маслини (без кісток)
-
7 шт.
— помідори (черрі)
-
1/2 шт.
— цибуля ріпчаста (червоний)
-
2 шт.
— лайм
-
3 ст. л.
— рослинна олія (оливкова)
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
-
Салат подаємо як окрему страву зі свіжим хлібом або як гарнір до смаженому м’ясу.
Приємного апетиту!
У сковороді розігріваємо 1 столову ложку масла, кладемо креветки і на сильному вогні обсмажуємо до тих пір, поки не випарується рідина. Остуджуємо і викладаємо в миску.
Ріпчасту цибулю дрібно шаткуємо, маслини нарізаємо кружальцями, помідори черрі ріжемо навпіл, авокадо нарізаємо на невеликі шматочки.
Лайми розрізаємо навпіл і віджимаємо сік в невелику миску. Додаємо нарізану цибулю, масло, трохи солі, перець і перемішуємо. Даємо постояти 3 хвилини.
У миску до креветок викладаємо маслини, помідори, авокадо. Поливаємо соусом з цибулі, олії та соку лаймів. Перемішуємо.