Новий смак традиційного салату «Оселедець під шубою». Всі інгредієнти беремо на класичний салат, але замість солоної оселедця додаємо копченої червоної риби (сьомга, форель тощо).
Інгредієнти
-
400 гр.
— сьомга (копчена або форель)
-
1 шт.
— ріпчаста цибуля (великий)
-
300 гр.
— картопля
-
300 гр.
— морква
-
300 гр.
— буряк
-
250 гр.
— майонез
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Якщо овочі готуємо в пароварці (прискорить процес приготування), то картоплю очищаємо і нарізаємо кубиками.
Очищену моркву нарізаємо кубиками. Підготовлені кубики овочів викладаємо в пароварку і готуємо, поки не стануть м’якими. Якщо немає можливості приготувати в пароварці, то ретельно промиваємо коренеплоди і відварюємо в шкірці.
Буряк очищаємо, нарізаємо кружальцями, відварюємо в пароварці і нарізаємо соломкою.
Готову картоплю трохи солимо і змішуємо з 2 ст. л. майонезу.
Готову моркву трохи солимо і змішуємо з 2 ст. л. майонезу.
Готову буряк трохи солимо і змішуємо з 2 ст. л. майонезу. Овочі змішуємо з майонезом відразу, щоб салат швидше просочився.
Тонкі шматочки копченої сьомги викладаємо на тарілку (залишаємо 1 шматок для прикраси). Очищений цибулю нарізаємо тонкими скибочками.
Для створення гарного багатошарового салату накриваємо тарілку з сьомгою кільцем від Springform (зі знімним кільцем) і рівномірно розподіляємо шматочки риби. Зверху викладаємо скибочки сьомги лука, далі картоплю в майонезі, морква в майонезі. Кожен шар рівномірно розподіляємо.
Останній шар буряк в майонезі і відправляємо в кільці охолоджуватися на 1 годину.
Кільце акуратно знімаємо, ароматний салатик прикрашаємо трояндою із шматочки сьомги, гілочкою петрушки і подаємо. Приємного апетиту!