Традиційний салат «Оселедець під шубою», тільки замість оселедця додаємо шматочки копченої скумбрії.
Інгредієнти
- 1 шт.- скумбрія (копчена)
- 2 шт.- картопля (великий)
- 2 шт.- морква
- 2 шт.- буряк
- 2 шт.- куряче яйце
- 1 шт.- цибуля ріпчаста
- 400 гр.- майонез
Рецепт приготування
Овочі в шкірці ретельно промиваємо з губкою. Відварюємо в одній каструлі буряк (до 40 хвилин), в іншій морква з картоплею (15-20 хвилин) і в третій яйця (8-10 хвилин). Остуджуємо овочі з яйцями на балконі або в крижаній воді. Поки варяться овочі, копчену скумбрію очищаємо від шкіри, кісток і нарізаємо на шматочки.
Очищену цибулю дрібно нарізаємо і викладаємо на дно великої довгастої тарілки.
Викладаємо зверху підготовлені шматочки копченої скумбрії.
На скумбрію натираємо на крупній тертці очищений варену картоплю.
Щедро покриваємо 3 шари майонезом (4-5 ст. л.).
Зверху натираємо на крупній тертці очищену моркву і змащуємо майонезом.
Натираємо на крупній тертці очищену варену буряк.
Покриваємо шар з буряка майонезом, зверху натираємо яєчні жовтки, витираємо краю тарілки паперовими серветками і салат «Скумбрія під шубою» готовий!
Наполягаємо смачний салат в холодильнику мінімум 1 годину і подаємо на святковий стіл. Приємного апетиту!