4. Біла риба під імбирним соусом
2 порції.
Інгредієнти:
- Невелика філе білої риби (ми взяли телапию, можна взяти філе іншої білої риби, бажано жирної, товщиною до 1 см) — 2 шт.
- Оливкова олія або інше рослинне масло — 6 ст. л.
- Часник — 3 зубчики
- Корінь імбиру — 2 ст. л. (нарізаний)
- Помідор середній — 1 шт.
- Кубики курячого бульйону — 0,5 шт.
- Петрушка або кінза — 10 гілочок
- Сіль, білий, чорний перець
- Крохмаль — 1 ч. л.
- Відварений рис — 2 склянки для гарніру
Приготування:
1. На помідорі зробити зверху хрестоподібний надріз, залити окропом, потримати 3-4 хвилини, зняти шкірку, вирізати плодоніжку,
2. Нарізати дрібними кубиками.
3. Імбир, часник почистити і дрібно нарізати кубиками, петрушку дрібно нарізати.
4. У склянку розкришити половину бульонного кубики, залити окропом.
5. В малої ємності розчинити крохмаль двома столовими ложками холодної води, розмішати.
6. Філе білої риби покласти під плівку або в целофановий пакет
7. і кулаком злегка відбити до товщини 0,3-0,5 см. і розрівняти.
8. Плівку зняти, філе посолити поперчити.
9. Духовку нагріти, включити гриль, на деко покласти фольгу і добряче нагріти її в духовці.