Риба в духовці — як смачно і просто запекти рибу

4. Біла риба під імбирним соусом

2 порції.

Інгредієнти:

  • Невелика філе білої риби (ми взяли телапию, можна взяти філе іншої білої риби, бажано жирної, товщиною до 1 см) — 2 шт.

  • Оливкова олія або інше рослинне масло — 6 ст. л.
  • Часник — 3 зубчики
  • Корінь імбиру — 2 ст. л. (нарізаний)
  • Помідор середній — 1 шт.
  • Кубики курячого бульйону — 0,5 шт.
  • Петрушка або кінза — 10 гілочок
  • Сіль, білий, чорний перець
  • Крохмаль — 1 ч. л.
  • Відварений рис — 2 склянки для гарніру

Приготування:

1. На помідорі зробити зверху хрестоподібний надріз, залити окропом, потримати 3-4 хвилини, зняти шкірку, вирізати плодоніжку,

2. Нарізати дрібними кубиками.

3. Імбир, часник почистити і дрібно нарізати кубиками, петрушку дрібно нарізати.

4. У склянку розкришити половину бульонного кубики, залити окропом.

5. В малої ємності розчинити крохмаль двома столовими ложками холодної води, розмішати.

6. Філе білої риби покласти під плівку або в целофановий пакет

7. і кулаком злегка відбити до товщини 0,3-0,5 см. і розрівняти.

8. Плівку зняти, філе посолити поперчити.

9. Духовку нагріти, включити гриль, на деко покласти фольгу і добряче нагріти її в духовці.