Підготувати рибу:
- Філе риби розрізати на 3 частини, розміром 6 х 6 див, завтовшки 1-1,5 см.
- Шматки риби посолити і поперчити.
Приготувати начинку:
1. Гриби порізати на шматочки.
2. Цибулю і шпинат дрібно порізати.
3. На сковороді розігріти вершкове масло, покласти гриби, обсмажити до випарювання рідини.
4. Додати цибулю і шпинат, обсмажити 3-4 хвилини. Сковороду зняти з плити і відставити у бік.
5. Посолити, поперчити за смаком.
Приготування:
1. Тісто нарізати квадратами 8 х 8 див., кожен квадрат розкачати до розміру 15 х 15 див.
2. У центр квадрата кладемо 1/3 начинки, зверху кладемо шматок риби.
3. Краї тіста змащуємо збитим яйцем і з’єднуємо кінці тіста у формі конверта.
Поєднати можна двома способами:
4. по діагоналі або по сторонам (на малюнку вище), кому як подобається.
5. Конверти укладаємо на деко застелений фольгою (взагалі-то можна укласти конверти просто на сухе деко), швом вниз і змастити зверху збитим яйцем.
6. Ставимо в духовку нагріту до 150° на 25-30 хвилин.
7. Вийняти готові рибні конверти і викласти на блюдо.
Риба виходить ніжна, соковита, смачна, пальчики оближеш
Приємного апетиту!.
Горбуша напевно сама не презентабельна, але найчисленніша, і в зв’язку з цим найдешевша риба з породи лососевих на наших ринках. Незважаючи на вищесказане, ця риба дуже смачна, а її корисність не йде ні в яке порівняння з штучно вирощеним норвезьким лососем.
На Далекому Сході вона користується величезною популярністю. Ми готуємо і їмо її в різних видах і солоною, і вареної і смаженої — пареної.
Про горбушу, так і про всю червону рибу Далекого Сходу говорити можна довго. Японці, китайці, корейці без такої риби , як мені здається, взагалі б не вижили, вони її готують віртуозно, але частіше все-таки готують рибу простіше через дорожнечу. Перейдемо до справи.
Хочу вам показати і приготувати разом з вами дуже смачну рибу, за оригінальним рецептом в кисло-солодкому соусі з апельсинів. Звичайно це буде горбуша.