Риба в духовці — як смачно і просто запекти рибу

Підготувати рибу:

  • Філе риби розрізати на 3 частини, розміром 6 х 6 див, завтовшки 1-1,5 см.
  • Шматки риби посолити і поперчити.
Приготувати начинку:

1. Гриби порізати на шматочки.

2. Цибулю і шпинат дрібно порізати.

3. На сковороді розігріти вершкове масло, покласти гриби, обсмажити до випарювання рідини.

4. Додати цибулю і шпинат, обсмажити 3-4 хвилини. Сковороду зняти з плити і відставити у бік.

5. Посолити, поперчити за смаком.

Приготування:

1. Тісто нарізати квадратами 8 х 8 див., кожен квадрат розкачати до розміру 15 х 15 див.

2. У центр квадрата кладемо 1/3 начинки, зверху кладемо шматок риби.

3. Краї тіста змащуємо збитим яйцем і з’єднуємо кінці тіста у формі конверта.

Поєднати можна двома способами:

4. по діагоналі або по сторонам (на малюнку вище), кому як подобається.

5. Конверти укладаємо на деко застелений фольгою (взагалі-то можна укласти конверти просто на сухе деко), швом вниз і змастити зверху збитим яйцем.

6. Ставимо в духовку нагріту до 150° на 25-30 хвилин.

7. Вийняти готові рибні конверти і викласти на блюдо.

Риба виходить ніжна, соковита, смачна, пальчики оближеш

Приємного апетиту!.

Горбуша напевно сама не презентабельна, але найчисленніша, і в зв’язку з цим найдешевша риба з породи лососевих на наших ринках. Незважаючи на вищесказане, ця риба дуже смачна, а її корисність не йде ні в яке порівняння з штучно вирощеним норвезьким лососем.

На Далекому Сході вона користується величезною популярністю. Ми готуємо і їмо її в різних видах і солоною, і вареної і смаженої — пареної.

Про горбушу, так і про всю червону рибу Далекого Сходу говорити можна довго. Японці, китайці, корейці без такої риби , як мені здається, взагалі б не вижили, вони її готують віртуозно, але частіше все-таки готують рибу простіше через дорожнечу. Перейдемо до справи.

Хочу вам показати і приготувати разом з вами дуже смачну рибу, за оригінальним рецептом в кисло-солодкому соусі з апельсинів. Звичайно це буде горбуша.