Риба в духовці — як смачно і просто запекти рибу

2. Червона риба в духовці в соусі з апельсинів

Інгредієнти:

  • Філе червоної риби (горбуші) — 2 шматки по 150-200 р. (на фото ще не розрізаний шматок 380 р.)
  • Апельсини — 2 шт.
  • Лимон — 1 шт.
  • Мед — 1 ст. л.
  • Рослинна олія — 1/3 склянки
  • Кардамон — 1 ч. л.
  • Імбир мелений — 1 ч. л.
  • Гірчиця — 2 ч. л.
  • Сіль, перець за смаком
  • Соус чилі гострий на смак

Приготування:

1. З апельсинів вичавити сік.

2. Лимон розрізати навпіл і вичавити сік з однієї половинки. М’якоть потрапила в чашку з соками, не прибирати.

3. У ємності для маринаду з’єднати: сік половинки апельсинів і лимона, мед, гірчицю, рослинне масло, кардамон, імбир. Все акуратно перемішати і опустити туди філе риби. Маринувати 6-12 год.

4. Вийняти рибу з маринаду. Прибрати з риби надлишки маринаду.

5. Укласти філе риби на решітку, шкірою вниз, посолити, поперчити за смаком.

6. Запікати на грилі 8 — 12 хвилин.