2. Червона риба в духовці в соусі з апельсинів
Інгредієнти:
- Філе червоної риби (горбуші) — 2 шматки по 150-200 р. (на фото ще не розрізаний шматок 380 р.)
- Апельсини — 2 шт.
- Лимон — 1 шт.
- Мед — 1 ст. л.
- Рослинна олія — 1/3 склянки
- Кардамон — 1 ч. л.
- Імбир мелений — 1 ч. л.
- Гірчиця — 2 ч. л.
- Сіль, перець за смаком
- Соус чилі гострий на смак
Приготування:
1. З апельсинів вичавити сік.
2. Лимон розрізати навпіл і вичавити сік з однієї половинки. М’якоть потрапила в чашку з соками, не прибирати.
3. У ємності для маринаду з’єднати: сік половинки апельсинів і лимона, мед, гірчицю, рослинне масло, кардамон, імбир. Все акуратно перемішати і опустити туди філе риби. Маринувати 6-12 год.
4. Вийняти рибу з маринаду. Прибрати з риби надлишки маринаду.
5. Укласти філе риби на решітку, шкірою вниз, посолити, поперчити за смаком.
6. Запікати на грилі 8 — 12 хвилин.