Риба в духовці — як смачно і просто запекти рибу

Для кляру:

  • Молоко або сметана — 0,5 склянки
  • Яйце — 1 шт.
  • Борошно — 3 / 4 склянки
  • Цибуля — 1 середня головка
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Сода — 0,5 ч. л.
  • Олія — 0,5 склянки

Підготувати рибу:

Рибу порізати тонкими скибочками або шматочками.

Приготувати кляр:

У глибокій ємності з’єднати молоко, яйце, сіль, соду, цукор і борошно. Все перемішати. Тісто має вийти як на оладки (як густа сметана).

Цибулю почистити і дрібно порізати кубиками, додати в тісто. Все перемішати.

Приготування:

1. На сковороді розігріти 1/4 склянки рослинного масла.

2. Шматки риби опускаємо в кляр і ложкою викладаємо на гарячу сковороду.

3. Обсмажуємо отримані оладки з двох боків до золотистого кольору.

4. Готові оладки викладаємо на паперову серветку, щоб промокнути надлишки масла, на 2-4 хвилини.

Викладаємо оладки на блюдо і подаємо до столу гарячими, хоча і холодні вони смачні.

Ми зазвичай їмо їх з чаєм, овочами. Спеціальний соус не готуємо.

Приємного апетиту!

Ми з вами вже готували кілька страв з риби. Давайте згадаємо трохи схожий на цей, рецепт страви з риби з гарніром з рису і овочами. Чому саме рис? Тому що рис, це найкращий гарнір для риби, хіба що крім овочі. Та й камбала з молодою картоплею теж дуже хороша. В загальному звичайно гарнір може бути будь-який, але я вважаю овочі, рис, картопля, кращими гарнірами для риби.

У процесі приготування рибних страв, окремо варто соус до риби. Одна і та ж риба, буде мати зовсім інший смак, якщо буде під різними соусами. Ось ми з вами вище, готували горбушу під апельсиновим соусом, хіба порівняєш її з просто смаженої горбушею?

Сьогодні ми приготуємо рибу під смачним імбирним соусом.