Для кляру:
- Молоко або сметана — 0,5 склянки
- Яйце — 1 шт.
- Борошно — 3 / 4 склянки
- Цибуля — 1 середня головка
- Сіль — 0,5 ч. л.
- Цукор — 1 ч. л.
- Сода — 0,5 ч. л.
- Олія — 0,5 склянки
Підготувати рибу:
Рибу порізати тонкими скибочками або шматочками.
Приготувати кляр:
У глибокій ємності з’єднати молоко, яйце, сіль, соду, цукор і борошно. Все перемішати. Тісто має вийти як на оладки (як густа сметана).
Цибулю почистити і дрібно порізати кубиками, додати в тісто. Все перемішати.
Приготування:
1. На сковороді розігріти 1/4 склянки рослинного масла.
2. Шматки риби опускаємо в кляр і ложкою викладаємо на гарячу сковороду.
3. Обсмажуємо отримані оладки з двох боків до золотистого кольору.
4. Готові оладки викладаємо на паперову серветку, щоб промокнути надлишки масла, на 2-4 хвилини.
Викладаємо оладки на блюдо і подаємо до столу гарячими, хоча і холодні вони смачні.
Ми зазвичай їмо їх з чаєм, овочами. Спеціальний соус не готуємо.
Приємного апетиту!
Ми з вами вже готували кілька страв з риби. Давайте згадаємо трохи схожий на цей, рецепт страви з риби з гарніром з рису і овочами. Чому саме рис? Тому що рис, це найкращий гарнір для риби, хіба що крім овочі. Та й камбала з молодою картоплею теж дуже хороша. В загальному звичайно гарнір може бути будь-який, але я вважаю овочі, рис, картопля, кращими гарнірами для риби.
У процесі приготування рибних страв, окремо варто соус до риби. Одна і та ж риба, буде мати зовсім інший смак, якщо буде під різними соусами. Ось ми з вами вище, готували горбушу під апельсиновим соусом, хіба порівняєш її з просто смаженої горбушею?
Сьогодні ми приготуємо рибу під смачним імбирним соусом.