2. Картопляний суп з салом і стручкової квасолею по-вестфальски
Інгредієнти:
- Сало проросле м’ясом — 300 р.
- Вода — 0,5 л.
- Зелена стручкова квасоля (свіжа або заморожена) — 250 р.
- Морква середня — 1 шт.
- Картопля середній — 3 шт.
- Зелене яблуко — 1 шт.
- Груша тверда — 1 шт.
- Сіль, перець, оцет
Приготування супу.
1. У каструлю налити воду, покласти шматок сала, довести до кипіння і варити 50-60 хвилин. Вийняти сало з бульйону і відкласти остигати в бік.
2. Стручки свіжої квасолі відокремити від грубих волокон, вимити, розрізати стручки на шматочки довжиною 2-3 див. Якщо квасоля в замороженому вигляді, розморозити і обмити.
3. Моркву почистити, вимити, нарізати кубиками або кругляшочками.
4. Картоплю очистити, вимити, нарізати кубиками.
5. Яблука та груші очистити, вирізати насіннєві камери, розрізати на чотири частини і нарізати скибочками, не тонко.
6. Всі інгредієнти (квасоля, картопля, морква, яблука і груші) покласти в бульйон, в якому відварювали сало, приправити сіллю і перцем, довести до кипіння і варити 20-30 хвилин, до готовності картоплі. Якщо ви використовуєте стручкову квасолю, яка була заморожена, то її покласти в бульйон за 10 хвилин до закінчення варіння.
7. Відварене сало нарізати смужками, покласти в суп, розігріти, приправити сіллю, перцем, оцтом за смаком.
8. Якщо шматки сала на ваш погляд вийшли занадто жирні, можете покласти їх на гарячу сковороду, і витопити сало на ваш розсуд, обсмажені шматочки покласти в суп.
Подавати суп краще гарячим, з білим підсушеним хлібом.
Приємного апетиту!