Рецепти приготування простих, смачних супів по-німецьки

1. Рецепт грибного картопляного супу з овочами по-старонемецки

Інгредієнти

  • Картопля (бажано добре разваривающийся) — 700 р.
  • Морква — 3 шт.

  • Корінь селери — 1 шт.
  • Вершкове масло — 100 р.
  • М’ясний бульйон — 1,5 л.
  • Цибулина — 2 шт.
  • Лавровий лист — 1 шт.

  • Гвоздика — 1 шт.
  • Чорний перець горошком — 3-4 шт.
  • Запашний перець — 1-2 шт.

  • Стебло цибулі-порею — 1 шт.
  • Збиті вершки або сметана — 125 мл

  • Сіль, білий перець, майоран подрібнений, натертий на тертці мускатний горіх

  • Гриби лисички (звичайно можна і інші, але…) — 200 р.
  • Подрібнена пряна зелень — петрушка, шнитт — лук (це сорт зеленого лука),

  • кервель — його ще звуть французька петрушка (схожий на петрушку, але з запахом фенхелю, анісу і петрушки), ну якщо свіжого кервелю немає, можете додати трохи анісу і фенхелю, а якщо і цього немає, то вашу улюблену зелень за смаком.

Приготування:

1. Картоплю почистити і вимити.

2. Моркву і селеру почистити і вимити.

3. Картоплю, моркву, селеру нарізати дрібними кубиками.

4. 50 р. вершкового масла розтопити на сковороді, покласти туди моркву і селеру, трохи загасити.

5. Нарізану картоплю, потушенные моркву і селеру засипати в м’ясний бульйон.

6. Одну цибулину почистити і нашпигувати її лавровим листом, перцем горошок, запашним перцем і гвоздикою, також покласти в бульйон.

7. Бульйон довести до кипіння, закрити каструлю кришкою і варити близько 20 хвилин.

8. Стебло цибулі — порею очистити, вимити, нарізати кружальцями, покласти в суп, продовжити варити суп ще 10 хвилин.

9. Вийняти з супу цибулину і приблизно одну третю частину картоплі, картоплю розім’яти в пюре, перемішати зі збитими вершками (або сметаною), цю суміш покласти назад в суп.

10. Суп нагріти, приправити сіллю, білим перцем, подрібненим майораном, натертим на тертці мускатним горіхом. Все по невеликий щіпці.

11. Лисички очистити, вимити, дати стекти воді, великі гриби при необхідності розрізати навпіл.

12. Залишилася цибулину очистити (хоча я думаю, що ви здогадалися очистити її разом з першою цибулиною), нарізати дрібними кубиками.

13. Розтопити в сковороді 50 грам вершкового масла і смажити в ньому нарізану цибулю до золотисто-жовтого кольору, потім додати туди ж гриби, тушкувати ще близько 5 хвилин, а потім покласти всі разом в картопляний суп.

Суп варити ще близько 5 хвилин, потім посипати подрібненою пряною зеленню.

Приємного апетиту!

На сьогоднішній день в світі налічується приблизно 150 типів супів, які поділяються на більш ніж тисячу видів, при цьому кожен вид може мати кілька варіантів. Є супи які ми всі знаємо і любимо (наприклад борщ, щі, курячий суп і т. д.), а є такі (особливо вживаються в інших країнах), про яких ми навіть не чули.

В деякі супи, ще раз підкреслюю, особливо за кордоном, часто закладають такі продукти, які, здавалося б, зовсім не сумісні, але після того, як його приготуєш і спробуєш, починаєш розуміти, що ти до цього нічого не тямив у приготуванні супів і тільки потім, вже починаєш фантазувати сам. Якщо вам захотілося жирненького, гарячого супу влітку в дощову та холодну погоду, пропонуємо вам досить простий, смачний, оригінальний суп по — вестфальски.