Рецепт приготування печінки з ананасом і цибулею.
Інгредієнти:
- Теляча або свиняча печінка – 4 шматки, близько 100 р. Кожен
- Молоко – 0,5-3/4 склянки
- Борошно – 2 ст. л.
- Вершкове масло – 80 р.
- Цибуля ріпчаста – 3-4 невеликі цибулини
- Ананас консервований – 250 р. (кружечками)
- Сіль
Приготування:
- Яловича, теляча або свиняча печінка буде ніжніше, якщо її потримати в холодному молоці годину-дві, перед смаженням.
- Печінка промокнути, обсушити, зняти тонку плівку, при необхідності видалити сухожилля, трубки, обваляти в борошні.
- У сковороді розігріти 50 р. вершкового масла і обсмажити на ньому печінка, по 5 хвилин з кожної сторони, злегка посипавши сіллю.
- Печінка зняти зі сковороди, відкласти в тепле місце.
- Цибулю очистити, нарізати кільцями, обсмажити до коричневого кольору, на вершковому маслі, що залишилося, в іншій сковороді.
- Кружечки ананасів вийняти з банки, дати стекти соку і обсмажити в сковороді з цибулею до золотистого кольору.
- Цибулю і ананаси зняти зі сковороди і покласти на теплу тарілку.
- Що залишився соус після смаження цибулі і ананаса вилити в сковороду, де смажилася печінка, додати 2-3 столові ложки води, довести до кипіння і процідити.
На тепле блюдо викласти печінку, цибулю і ананаси. Шматки печінки облити процідженим соусом.
Гарніри, якщо хочете можна використовувати будь-які. Дуже підходить до печінки картопля, овочі, макарони.
Ми використовували в якості гарніру, приготовані за описаним рецептом, бантики з овочами. Вийшло дуже смачно.
Приємного апетиту!