Рецепт смачної локшини з овочевим соусом і сливами, з фото

Рецепт приготування печінки з ананасом і цибулею.

Інгредієнти:

  • Теляча або свиняча печінка – 4 шматки, близько 100 р. Кожен
  • Молоко – 0,5-3/4 склянки
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Вершкове масло – 80 р.
  • Цибуля ріпчаста – 3-4 невеликі цибулини
  • Ананас консервований – 250 р. (кружечками)
  • Сіль

Приготування:

  • Яловича, теляча або свиняча печінка буде ніжніше, якщо її потримати в холодному молоці годину-дві, перед смаженням.

  • Печінка промокнути, обсушити, зняти тонку плівку, при необхідності видалити сухожилля, трубки, обваляти в борошні.

  • У сковороді розігріти 50 р. вершкового масла і обсмажити на ньому печінка, по 5 хвилин з кожної сторони, злегка посипавши сіллю.

  • Печінка зняти зі сковороди, відкласти в тепле місце.

  • Цибулю очистити, нарізати кільцями, обсмажити до коричневого кольору, на вершковому маслі, що залишилося, в іншій сковороді.

  • Кружечки ананасів вийняти з банки, дати стекти соку і обсмажити в сковороді з цибулею до золотистого кольору.
  • Цибулю і ананаси зняти зі сковороди і покласти на теплу тарілку.
  • Що залишився соус після смаження цибулі і ананаса вилити в сковороду, де смажилася печінка, додати 2-3 столові ложки води, довести до кипіння і процідити.

На тепле блюдо викласти печінку, цибулю і ананаси. Шматки печінки облити процідженим соусом.

Гарніри, якщо хочете можна використовувати будь-які. Дуже підходить до печінки картопля, овочі, макарони.

Ми використовували в якості гарніру, приготовані за описаним рецептом, бантики з овочами. Вийшло дуже смачно.

Приємного апетиту!