Рецепт пирога з яблуками і ягодами в духовці

В принципі, здавалося б, що будь-пиріг з яблуками можна назвати шарлотка з яблуками, але це не зовсім так. Кожен пиріг має свої особливості. І хоча цей пиріг теж заливний, але в приготуванні він трохи складніше шарлотки., та й справжня шарлотка як це розуміється у нас, так і у всіх колишніх союзних республіках, все-таки це тісто і яблука. Напевно шарлотку навіть можна назвати різновидом яблучного пирога. Тому що пирогів з яблуками та іншими, різними добавками багато. Ось один з них, заливний, ми з вами приготуємо.

Покроковий рецепт приготування пирога з яблуками і ягодами

Інгредієнти:

Для пісочної основи (кошики):
  • Масло вершкове — 100 г.
  • Цукор — 100 р.
  • Сир — 100 р.
  • Борошно — 200 р.
  • Розпушувач — 1 ч. л.

Для начинки:
  • Яблука — 4 шт (середніх)
  • Абрикоси — 6 шт.
  • Вершкове масло — 1 ст. л.
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Кориця — 1 ч. л.
  • Ягоди будь — 150 р.

Для заливки:
  • Сметана — 150 р.
  • Яйця — 2 шт.
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Крохмаль — 2 ст. л.
  • Цукор ванільний — 1 пачка

Приготування:

Готуємо тісто для кошики:

  • У глибоку ємність насипати борошно і покласти шматок вершкового масла.

  • Масло в борошно порубати ножем і зробити олійно — борошняну крихту,

  • додати цукор, розпушувач, сир.

  • Замісити м’яке еластичне тісто, скачати в кулю, загорнути в харчову плівку і поставити у холодне місце (холодильник)на 30 хвилин.

Готуємо начинку:

  • Яблука помити, розрізати навпіл, видалити серединки. Три яблука нарізати дрібними кубиками, а одне яблуко порізати тонкими часточками.

  • Щоб яблука не потемніли збризнути лимонним соком.
  • Абрикоси помити, розділити на половинки, видалити кісточку, нарізати дрібними кубиками. (Ми використовували заморожені абрикоси).

  • На сковороді розтопити вершкове масло, цукор,

  • покласти яблука, абрикоси, посипати корицею, перемішати і тушкувати 7-10 хвилин. Відставити в сторону для остигання.

Готуємо заливку:

  • У глибокій ємності змішати сметану, яйця, цукор, крохмаль, ванільний цукор.

  • Все ретельно розмішати і відставити у бік.

Приготування пирога:

  • Тісто вийняти з холодильника, викласти на пекарській папір, зверху накрити іншим листом пекарської папери.

  • За допомогою качалки розкотити корж товщиною 1 см. за розміром форми.

  • Укласти тісто у папері у форму з бортиками, відвернути верхній аркуш паперу, відрізати його і прибрати, нижній лист разом з тестом залишається на дні форми.

  • Руками сформувати кошик, повністю повторює внутрішню поверхню форми для випікання разом з бортиками.

  • Викласти в кошик тушковану начинку з фруктів.
  • Поставити в розігріту до 180° духовку на 10-12 хвилин.

  • Вийняти форму з духовки,

  • заливку розмішати, щоб на дні не залишався крохмаль і вилити заливку в кошик на начинку.

  • Поверх заливки укласти віялом різані часточками яблука і ягоди.
  • Злегка посипати цукром і повернути в духовку, збільшивши температуру до 200°, на 25-30 хвилин.

Форму вийняти з духовки і залишити пиріг у формі, до повного охолодження. Після охолодження виймаємо пиріг з форми, ставимо на блюдо, обережно знімаючи папір.

Пиріг готовий. Дуже смачно з молоком або чаєм. Ми з’їли відразу весь пиріг, за один присід, з невеликою допомогою звичайно.

Приємного апетиту!