Фунчоза — це продукт азіатської кухні. Досі невідомо де вона була зроблена вперше. Її можна вважати і корейської і китайської і японської, вона скрізь популярна. Фунчоза це не лапша, як вважають багато хто, а скоріше це вермішель, дуже схожа на тоненькі спагетті. Після теплової обробки вона стає прозорою і слизькою, тому її називають «скляним».
Фунчозу роблять з крохмалю, причому з особливого крохмалю. цей крохмаль отримують з бобів мунг, які ще називають золотиста квасоля. Щоправда, в даний час роблять і з картопляного, і з кукурудзяного крохмалю. Але це не справжня фунчоза. Ми намагаємося купувати корейську фунчозу і дивимося з чого вона виготовлена. Дивіться і ви. Будемо сподіватися, що вам попадеться справжня.
Взагалі-то фунчоза не має свого смаку і запаху. З одного боку це добре, тому що відсутність смаку дозволяє створювати нові комбінації продуктів, з іншого боку її окремо не їдять. Зазвичай використовують різні соуси, додають овочі, м’ясо та ін.
Фунчоза добре оформлена дуже згодиться і до святкового новорічного столу.
Ну добре, ми вже знаємо що таке фунчоза, розуміємо, що вона корисна і з добавками смачна. Більше того, ми вже готували з неї суп, так і салат теж (див. нижче). Пора вже починати готувати.
Салати з фунчозой — покрокові рецепти приготування з фото
До речі, приготувати фунчозу можна двома шляхами: або відварити її в киплячій воді 2 хвилини, або залити окропом на 7-10 хвилин.
Меню:
- Фунчоза по корейськи з овочами
- Салат з фунчозой і яловичиною
- Салат з фунчозы з огірками
- Прості і смачні салати. Салат з фунчозы
- Рецепт приготування китайського супу з грибами і фунчозой
- Відео — Холодний салат «Фунчоза з овочами і ковбасою»
- Відео — Салат фунчоза по-корейськи
-
Фунчоза по-корейськи з овочами
Інгредієнти:
- Фунчоза — пол упаковки
- Морква 1 шт.
- Перець солодкий — 2 шт.
- Огірок — 2 шт.
- Синій цибуля — 1 шт.
- Оцет — 1 ст. л.
- Петрушка
- Приправа корейська — 1 ст. л.
- Рослинна олія — 1 ст. л.
- Сіль
- Соєвий соус — 1 ст. л.
Приготування:
1. Половину пачки фунчозы покласти в глибоку чашку і залити окропом на 5-7 хвилин.
2. Моркву нарізати на «корейської» тертці.
3. Огірки також нарізати на цій тертці, щоб вони мали однакову форму з морквою.
4. Солодкий перець нарізати соломкою. Для краси візьміть різнокольорові перці.
5. Морква, огірки, перці скласти в глибокий таз.
6. Цибулю нарізаємо чверть кільцями.
7. Дрібно нарізаємо часник.
8.Нарізаємо зелень.
9. Все це додаємо в чашку з перцем, морквою, огірками і ретельно перемішуємо.
10. Солимо, додаємо корейську приправу, додаємо соєвий соус, оцет і рослинне масло і все це добре перемішуємо знову.
11. Фунчоза у нас готова, ми злили і промили холодною водою. Так як фунчоза довга, для зручності є, розрізаємо її в чашці ножицями, на кілька частин. Це робимо не завжди, частіше не робимо. Мені так здається смачніше. Але щоб ви знали і не вправлялися в упійманні довгою фунчозы ротом, показую вам цей метод.
12. Викладаємо фунчозу до овочів.
13. Добре перемішуємо. Все наша фунчоза готова. Ставимо її в холодильник приблизно на годину.
14. Дістаємо з холодильника. Прикрашаємо фігурками з огірка, зеленню.
У нас вийшло святкове новорічне блюдо.
Приємного апетиту!
-
Салат з фунчозой і яловичиною
Інгредієнти:
- Фунчоза — 2 рулону
- Часник
- Огірки середні — 2 шт.
- Перець солодкий болгарський — 1 шт.
- Морква — 1 шт.
- Перець пекучий — 1 шт. (для краси візьміть 2 різнокольорових перцю, будемо використовувати їх верхню частина)
- Кінза
- Яловичина — 150-200 р.
- Соєвий соус — 1-2 ст. л.
- Олія кунжутна — 0,5 ч. л.
- Перець у млині
- Аджика
- Коріандр (насіння кінзи)
- Олія рослинна
- Столовий оцет — 1 ст. л.
Приготування:
1. Фунчозу заливаємо окропом і накриваємо кришкою хвилин на 7 — 10.
2. Яловичину нарізаємо на тоненькі смужки. Відокремлюємо ретельно всі прожилки, шматочки жиру, інакше їх буде дуже неприємно відчувати в салаті. Одним таким шматочком зіпсуєте враження від усього салату.
3. У нагріту сковороду наливаємо трохи олії і кладемо яловичину. Відразу ж починаємо помішувати, щоб не підгоріла.
4. Яловичина, порізана на тонкі смужки, смажиться досить швидко. М’ясо готове, відставляємо поки в сторону, щоб остигало.
5. Цим часом фунчоза вже готова. Зливаємо воду через сито
і промиваємо холодною водою. Ставимо сито на яку-небудь чашку, щоб з фунчозы стекла вода.
6. Огірки нарізаємо соломкою і відправляємо в глибокий салатник.
7. Також нарізаємо соломкою солодкий перець і відправляємо до огірків.
8. Моркву натираємо на корейській тертці і додаємо в салатник.
9. Шаткуємо кінзу і звичайно теж додаємо до овочів.
10. У пекучих перців відрізаємо верхні частини і дрібно нарізаємо їх. Додаємо перці в салатницю. Ось така вийшла овочева краса.
11. Додаємо в салат смажену яловичину.
12. Вливаємо соєвий соус. Вливайте по смаку або 1 або 2 ложки, хто любить солоніша. Ми з вами зовсім не солили салат, замінивши його соєвим соусом. Відразу ж додаємо кунжутне масло. Не перелийте багато, воно сильно пряне.
13. Беремо фунчозу руками, вичавлюємо з неї рештки води і рвемо на дві, три частини, щоб зручніше є, але це не обов’язково.
14. Ставимо сковороду з маслом на плиту, нам буде потрібно розпечене масло.
15. У цей час нарізаємо дрібно часник і викладаємо його в центр фунчозы купкою.
16. Беремо сковороду з розпеченим маслом (будьте обережні) і потихеньку виливаємо на часник, тільки на часник, нікуди більше. Це дає сильний, дуже смачний аромат.
17. Все ретельно перемішуємо. Додаємо столовий оцет ( за смаком можете додати 1/2 ложки).
18. Перчимо сумішшю перців з млина, це краще ніж з пачки, запах і смак дивовижні, але якщо у вас немає млини, піде і з пачки.
19. На кінчику ножа додаємо отжики, любите гостре, додайте трохи більше. Зверху додаємо трохи насіння кінзи, розтерши їх руками.
20. Все ретельно перемішуємо. Салат ставимо на годину — дві в холодильник.
Виймаємо. Розкладаємо на порційні тарілки.
Красотища. Смакота.
Приємного апетиту!
-
Салат з фунчозы з огірками
Інгредієнти:
- Фунчоза — 300-500 р.
- Солодкий перець — 1 шт.
- Огірок — 1-2 шт.
- Морква — 1 шт.
- Соєвий соус
- Часник — 2-3 зубчик
- Рисовий оцет — 30-50 мл
- Цукор — 2 ч. л.
- Сіль — 0,5 ч. л.
Приготування:
1. Ставимо на вогонь каструлю з водою. Води треба десь пів каструлі. Також ставимо на вогонь сковороду наливаємо трохи олії.
2. Морква нарізати тонкою соломкою і відправляємо на сковороду, де вже розігрілося рослинне масло.
3. Солодкий перець нарізаємо такий же соломкою, як і моркву, і додаємо його до моркви на сковороду.
4. Посипаємо все корейської заправкою, перемішуємо й даємо трохи просмажиться на повільному вогні, навіть можна закрити кришкою.
5. Тим часом нарізаємо такий же соломкою огірок. Його покладемо в окремий посуд, поки. Чистимо часник.
6. У закипілу воду кладемо половину пачки (2 рулони) фунчозы, накриваємо кришкою і даємо постояти 7-10 хвилин. Плиту відразу вимикаємо.
Готуємо соус.
7. У глибоку пиалушку насипаємо цукор і сіль.
8. Додаємо оцет, звичайно можна не тільки рисовий, але рисовий дуже поєднується за смаком. Додайте оцет теж за смаком.
9. Додаємо соєвий соус, приблизно стільки ж, скільки і оцту або трохи менше. Наш соус готовий.
10. Тим часом морква і перець готові, вимикаємо вогонь і додаємо до них огірок. Закриваємо кришкою. Вогонь не включаємо.
11. Фунчоза вже готова, відкидаємо на друшляк і промиваємо гарячою водою. Хто хоче, може порізати її ножицями, як у попередніх рецептах.
12. В овочі на сковороді, додаємо наш соус. Цукор і сіль в ньому практично вже зовсім розчинилися.
13. В наш готовий маринад викладаємо фунчозу. Хтось додає в маринад імбир, хтось гострий перець, аджику і т. д. Якщо любите гостріше, кисліше, додайте за смаком свої добавки, пробуючи, щоб не перестаратися.
14. Все ретельно перемішуємо.
Салат з фунчозы готовий.
Приємного апетиту!
-
Прості і смачні салати. Салат з фунчозы
Так…, салати це вічна їжа. Я маю на увазі, що їх готують і вживають, напевно з найдавніших часів. Поки не навчилися вбивати мамонтів, стародавні ходили в ліс, збирали там ягідки, заважали їх з листям, ось тобі і ягідний салат. Читати далі …
-
Рецепт приготування китайського супу з грибами і фунчозой
Сьогодні ми приготуємо не зовсім звичайний для нас суп. Щоправда, в наших краях він досить поширений. В супі використовуються китайські гриби і найголовніше фунчоза. Читати далі …
-
Відео — Холодний салат «Фунчоза з овочами і ковбасою»
-
Відео — Салат ФУНЧОЗА ПО-КОРЕЙСЬКИ
Приємного апетиту!
З Наступаючим Новим Роком!