Прості рецепти з фото салатів з фунчозой в домашніх умовах

Фунчоза — це продукт азіатської кухні. Досі невідомо де вона була зроблена вперше. Її можна вважати і корейської і китайської і японської, вона скрізь популярна. Фунчоза це не лапша, як вважають багато хто, а скоріше це вермішель, дуже схожа на тоненькі спагетті. Після теплової обробки вона стає прозорою і слизькою, тому її називають «скляним».

Фунчозу роблять з крохмалю, причому з особливого крохмалю. цей крохмаль отримують з бобів мунг, які ще називають золотиста квасоля. Щоправда, в даний час роблять і з картопляного, і з кукурудзяного крохмалю. Але це не справжня фунчоза. Ми намагаємося купувати корейську фунчозу і дивимося з чого вона виготовлена. Дивіться і ви. Будемо сподіватися, що вам попадеться справжня.

Взагалі-то фунчоза не має свого смаку і запаху. З одного боку це добре, тому що відсутність смаку дозволяє створювати нові комбінації продуктів, з іншого боку її окремо не їдять. Зазвичай використовують різні соуси, додають овочі, м’ясо та ін.

Фунчоза добре оформлена дуже згодиться і до святкового новорічного столу.

Ну добре, ми вже знаємо що таке фунчоза, розуміємо, що вона корисна і з добавками смачна. Більше того, ми вже готували з неї суп, так і салат теж (див. нижче). Пора вже починати готувати.

Салати з фунчозой — покрокові рецепти приготування з фото

До речі, приготувати фунчозу можна двома шляхами: або відварити її в киплячій воді 2 хвилини, або залити окропом на 7-10 хвилин.

Меню:

  • Фунчоза по корейськи з овочами
  • Салат з фунчозой і яловичиною
  • Салат з фунчозы з огірками
  • Прості і смачні салати. Салат з фунчозы
  • Рецепт приготування китайського супу з грибами і фунчозой
  • Відео — Холодний салат «Фунчоза з овочами і ковбасою»
  • Відео — Салат фунчоза по-корейськи
  1. Фунчоза по-корейськи з овочами

Інгредієнти:

  • Фунчоза — пол упаковки
  • Морква 1 шт.
  • Перець солодкий — 2 шт.
  • Огірок — 2 шт.
  • Синій цибуля — 1 шт.
  • Оцет — 1 ст. л.
  • Петрушка
  • Приправа корейська — 1 ст. л.
  • Рослинна олія — 1 ст. л.
  • Сіль
  • Соєвий соус — 1 ст. л.

Приготування:

1. Половину пачки фунчозы покласти в глибоку чашку і залити окропом на 5-7 хвилин.

2. Моркву нарізати на «корейської» тертці.

3. Огірки також нарізати на цій тертці, щоб вони мали однакову форму з морквою.

4. Солодкий перець нарізати соломкою. Для краси візьміть різнокольорові перці.

5. Морква, огірки, перці скласти в глибокий таз.

6. Цибулю нарізаємо чверть кільцями.

7. Дрібно нарізаємо часник.

8.Нарізаємо зелень.

9. Все це додаємо в чашку з перцем, морквою, огірками і ретельно перемішуємо.

10. Солимо, додаємо корейську приправу, додаємо соєвий соус, оцет і рослинне масло і все це добре перемішуємо знову.

11. Фунчоза у нас готова, ми злили і промили холодною водою. Так як фунчоза довга, для зручності є, розрізаємо її в чашці ножицями, на кілька частин. Це робимо не завжди, частіше не робимо. Мені так здається смачніше. Але щоб ви знали і не вправлялися в упійманні довгою фунчозы ротом, показую вам цей метод.

12. Викладаємо фунчозу до овочів.

13. Добре перемішуємо. Все наша фунчоза готова. Ставимо її в холодильник приблизно на годину.

14. Дістаємо з холодильника. Прикрашаємо фігурками з огірка, зеленню.

У нас вийшло святкове новорічне блюдо.

Приємного апетиту!

  1. Салат з фунчозой і яловичиною

Інгредієнти:

  • Фунчоза — 2 рулону
  • Часник
  • Огірки середні — 2 шт.
  • Перець солодкий болгарський — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Перець пекучий — 1 шт. (для краси візьміть 2 різнокольорових перцю, будемо використовувати їх верхню частина)
  • Кінза
  • Яловичина — 150-200 р.
  • Соєвий соус — 1-2 ст. л.
  • Олія кунжутна — 0,5 ч. л.
  • Перець у млині
  • Аджика
  • Коріандр (насіння кінзи)
  • Олія рослинна
  • Столовий оцет — 1 ст. л.

Приготування:

1. Фунчозу заливаємо окропом і накриваємо кришкою хвилин на 7 — 10.

2. Яловичину нарізаємо на тоненькі смужки. Відокремлюємо ретельно всі прожилки, шматочки жиру, інакше їх буде дуже неприємно відчувати в салаті. Одним таким шматочком зіпсуєте враження від усього салату.

3. У нагріту сковороду наливаємо трохи олії і кладемо яловичину. Відразу ж починаємо помішувати, щоб не підгоріла.

4. Яловичина, порізана на тонкі смужки, смажиться досить швидко. М’ясо готове, відставляємо поки в сторону, щоб остигало.

5. Цим часом фунчоза вже готова. Зливаємо воду через сито

і промиваємо холодною водою. Ставимо сито на яку-небудь чашку, щоб з фунчозы стекла вода.

6. Огірки нарізаємо соломкою і відправляємо в глибокий салатник.

7. Також нарізаємо соломкою солодкий перець і відправляємо до огірків.

8. Моркву натираємо на корейській тертці і додаємо в салатник.

9. Шаткуємо кінзу і звичайно теж додаємо до овочів.

10. У пекучих перців відрізаємо верхні частини і дрібно нарізаємо їх. Додаємо перці в салатницю. Ось така вийшла овочева краса.

11. Додаємо в салат смажену яловичину.

12. Вливаємо соєвий соус. Вливайте по смаку або 1 або 2 ложки, хто любить солоніша. Ми з вами зовсім не солили салат, замінивши його соєвим соусом. Відразу ж додаємо кунжутне масло. Не перелийте багато, воно сильно пряне.

13. Беремо фунчозу руками, вичавлюємо з неї рештки води і рвемо на дві, три частини, щоб зручніше є, але це не обов’язково.

14. Ставимо сковороду з маслом на плиту, нам буде потрібно розпечене масло.

15. У цей час нарізаємо дрібно часник і викладаємо його в центр фунчозы купкою.

16. Беремо сковороду з розпеченим маслом (будьте обережні) і потихеньку виливаємо на часник, тільки на часник, нікуди більше. Це дає сильний, дуже смачний аромат.

17. Все ретельно перемішуємо. Додаємо столовий оцет ( за смаком можете додати 1/2 ложки).

18. Перчимо сумішшю перців з млина, це краще ніж з пачки, запах і смак дивовижні, але якщо у вас немає млини, піде і з пачки.

19. На кінчику ножа додаємо отжики, любите гостре, додайте трохи більше. Зверху додаємо трохи насіння кінзи, розтерши їх руками.

20. Все ретельно перемішуємо. Салат ставимо на годину — дві в холодильник.

Виймаємо. Розкладаємо на порційні тарілки.

Красотища. Смакота.

Приємного апетиту!

  1. Салат з фунчозы з огірками

Інгредієнти:

  • Фунчоза — 300-500 р.
  • Солодкий перець — 1 шт.
  • Огірок — 1-2 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Соєвий соус
  • Часник — 2-3 зубчик
  • Рисовий оцет — 30-50 мл
  • Цукор — 2 ч. л.
  • Сіль — 0,5 ч. л.

Приготування:

1. Ставимо на вогонь каструлю з водою. Води треба десь пів каструлі. Також ставимо на вогонь сковороду наливаємо трохи олії.

2. Морква нарізати тонкою соломкою і відправляємо на сковороду, де вже розігрілося рослинне масло.

3. Солодкий перець нарізаємо такий же соломкою, як і моркву, і додаємо його до моркви на сковороду.

4. Посипаємо все корейської заправкою, перемішуємо й даємо трохи просмажиться на повільному вогні, навіть можна закрити кришкою.

5. Тим часом нарізаємо такий же соломкою огірок. Його покладемо в окремий посуд, поки. Чистимо часник.

6. У закипілу воду кладемо половину пачки (2 рулони) фунчозы, накриваємо кришкою і даємо постояти 7-10 хвилин. Плиту відразу вимикаємо.

Готуємо соус.

7. У глибоку пиалушку насипаємо цукор і сіль.

8. Додаємо оцет, звичайно можна не тільки рисовий, але рисовий дуже поєднується за смаком. Додайте оцет теж за смаком.

9. Додаємо соєвий соус, приблизно стільки ж, скільки і оцту або трохи менше. Наш соус готовий.

10. Тим часом морква і перець готові, вимикаємо вогонь і додаємо до них огірок. Закриваємо кришкою. Вогонь не включаємо.

11. Фунчоза вже готова, відкидаємо на друшляк і промиваємо гарячою водою. Хто хоче, може порізати її ножицями, як у попередніх рецептах.

12. В овочі на сковороді, додаємо наш соус. Цукор і сіль в ньому практично вже зовсім розчинилися.

13. В наш готовий маринад викладаємо фунчозу. Хтось додає в маринад імбир, хтось гострий перець, аджику і т. д. Якщо любите гостріше, кисліше, додайте за смаком свої добавки, пробуючи, щоб не перестаратися.

14. Все ретельно перемішуємо.

Салат з фунчозы готовий.

Приємного апетиту!

  1. Прості і смачні салати. Салат з фунчозы

Так…, салати це вічна їжа. Я маю на увазі, що їх готують і вживають, напевно з найдавніших часів. Поки не навчилися вбивати мамонтів, стародавні ходили в ліс, збирали там ягідки, заважали їх з листям, ось тобі і ягідний салат. Читати далі …

  1. Рецепт приготування китайського супу з грибами і фунчозой

Сьогодні ми приготуємо не зовсім звичайний для нас суп. Щоправда, в наших краях він досить поширений. В супі використовуються китайські гриби і найголовніше фунчоза. Читати далі …

    1. Відео — Холодний салат «Фунчоза з овочами і ковбасою»

  1. Відео — Салат ФУНЧОЗА ПО-КОРЕЙСЬКИ

Приємного апетиту!

З Наступаючим Новим Роком!