Пироги напевно люблять усі, навіть ті, хто боїться погладшати. Та й справді, їх люблять всі, тому що таку величезну різноманітність пирогів, що можна приготувати на будь-який смак. Не їж яблука, будь ласка овочі, не їж фрукти (хоча таких навряд чи знайдеш), будь ласка пиріг з м’ясом, не їж м’ясо, будь ласка, з рибою і т. д. Дітям звичайно подобаються більше солодкі пироги. У російській кухні пироги завжди займали почесне місце. Пироги продавалися всюди, в ресторанчиках, трактирах. На вулиці хлопчаки розносили різні пироги, з тельбухами, зі щавлем, з яблуками і ще багато з чим. Купецький стіл неможливо було уявити без пирогів. Загалом, куди не глянь, скрізь пироги-пироги. Ми з вами теж приготуємо один, ну дуже смачний пиріг.
Рецепт приготування пирога з вишнями і кремом з вершків
Інгредієнти:
Для тіста:
- Яйця — 2 шт.
- Масло вершкове — 100 г.
- Цукор — 120 р.
- Какао — 2 ч. л.
- Борошно — 100 р.
- Розпушувач — 2 ч. л.
Для крему:
- Вершки 33-35% — 300 мл (беріть вершки які знаєте, що можна збити)
- Цукор — 100 р.
- Вишня без кісточок — 250 р.
- Горіхи мигдалю — 50 р.
- Шоколад темний — 50 р.
Приготування:
Тісто для коржа:
- У глибокій ємності з’єднати борошно, какао, розпушувач, цукор, перемішати.
- Масло розтопити на сковороді і додати до сухої суміші, перемішати.
- Яйця збити міксером, додати до одержаної суміші.
Тісто має вийти як густа сметана
Приготування коржа:
- Деко застеляємо пекарським папером, змащуємо рослинним маслом.
- Викладаємо ложкою тісто на папір, розрівнюємо його по всій поверхні паперу, товщиною близько 0,5 див.
- Ставимо в нагріту до 180° духовку на 15 хвилин. Виймаємо з духовки, злегка остуджуємо і вирізаємо з коржа фігурки (одне коло, по діаметру вашої форми, у якій ви будете готувати (збирати) пиріг і трикутники висотою 10-12 див).
- Знімаємо їх з паперу та викладаємо їх гіркою на будь-яку страву.
Приготування крему:
- Горіхи і шоколад подрібнити. Вишню, якщо заморожена — розморозити, якщо свіжа — вийняти кісточки.
- Вершки збити з цукром до отримання густого крему.
- Подрібнені горіхи і шоколад додати в крем і перемішати ложкою. 3-5 ст. л. крему відкласти для прикраси пирога.
- Вишню додати в крем, також відклавши 10-12 шт. для прикраси.
Приготування пирога:
- Для подальшого приготування пирога нам потрібно глибока форма (миска), ємністю 1,2 літра або трохи більше.
- Всю внутрішню поверхню форми застеляємо харчовою плівкою.
- На дно форми і її бічні сторони викладаємо як мозаїку трикутники коржа, повністю повторюючи внутрішню поверхню форми.
- 1/4 частина крему укладаємо на дно форми, зверху викладаємо трикутники коржа. Поверх трикутників викладаємо половину залишився крему, знову викладаємо трикутники по поверхні крему, викладаємо залишився крем, розрівнюємо і зверху укладаємо коло.
- Зайві трикутники прибираємо і підсушуємо на сковороді до сухариків.
- Плівку з країв форми загортаємо на пиріг. Рукою ущільнюємо у формі вміст пирога.
- Форму закриваємо кришкою і ставимо в холодильник на 5-6 годин.
Виймаємо пиріг з холодильника, виймаємо з форми.
Акуратно знімаємо плівку і ставимо пиріг на блюдо.
Змащуємо пиріг відкладеним кремом по всій поверхні,
прикрашаємо вишнями і шоколадом, якщо залишилися крихти, посипаємо ними пиріг.
Пиріг готовий. Але якщо він постоїть в холодильнику ще кілька годин, то просочиться сильніше і стане ще смачніше.
Якщо щось не зрозуміло в тексті, будь ласка дивіться фотографії.
На жаль я не встиг сфотографувати пиріг в розрізі. Як тільки його розрізали, відразу все уплели за обидві щоки, було не до фото.
Приємного апетиту!